Οι πρόσφυγες δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στο Ασημακοπούλου» εκτιμά ο βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου

Η Βουλή θα κλείσει στις 5 Αυγούστου και ως εκ τούτου οι βουλευτές  και της Καβάλας βρίσκονται στην Αθήνα. Ένας εξ αυτών και ο κ. Παπαφιλίππου που έκανε σχετικές δηλώσεις για τα νομοσχέδια αλλά και το θέμα της ΒΦΛ.

«Η Βουλή θα παραμείνει ανοικτή έως τις 5 Αυγούστου και προσωπικά θα βρίσκομαι κανονικά στο πρόγραμμα το οποίο μάλιστα είναι ιδιαίτερα βαρύ. Τώρα συζητάμε νομοσχέδια οικονομικής φύσεως, περιβάλλοντος, του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχουμε δηλαδή πολλά νομοσχέδια προς συζήτηση» σημείωσε αρχικά.

ΠΕΡΙ ΒΦΛ

Πρόσθεσε δε πως «Εμείς βέβαια ασχολούμαστε με τα θέματα της Καβάλας συνεχώς. Τα πράγματα προχωρούν, έχω μιλήσει και με τους εργαζόμενους της ΒΦΛ και πιστεύω ότι στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε καλά νέα.

Αναφορικά με τα νέα έργα θα πω ότι πιέζουμε και δεν πιστεύω ότι θα χαθεί τίποτε. Το Φράγμα του Μαρμαρά έγινε το Γεφύρι της Άρτας αν και έχουμε και εμείς ευθύνη για το πώς σπαταλήθηκαν τα λεφτά και πώς φτάσαμε ως εδώ.

Όπως και να έχει εμείς είμαστε στο πλευρό της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, επαφή με τον κ. Μαρκόπουλο δεν είχα μια και λέει ότι έχουμε καθυστερήσεις σε έργα του ΕΣΠΑ.

Και έχουμε έργα που έγιναν γέφυρα αλλά και στην Ιχθυόσκαλα και στο Αλιευτικό Καταφύγιο δεν έχουμε ενημερωθεί για κάτι τρωτό. Αλλιώς θα είχαμε επέμβει».

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Αναφορικά τώρα με τους πρόσφυγες και την μετεστέγασή τους, τα έργα προχωρούν και θα γίνει στο Ασημακοπούλου. Πιστεύω ότι και οι κάτοικοι θα υπαναχωρήσουν από τις θέσεις τους και δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Το έχω πει άλλωστε αυτό κατ΄ επανάληψη και κανένα πρόβλημα δεν έχουν δημιουργήσει οι πρόσφυγες έως σήμερα. Άλλωστε τα περισσότερα είναι παιδιά και δεν μπορούν οι καθημερινές τους ανάγκες να ικανοποιηθούν στον χώρο που είναι σήμερα. Έξω από τον ιστό της πόλης δεν ικανοποιούνται ανάγκες και οι κάτοικοι νομίζω ότι θα καταλάβουν πως δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο. Ξέρω ότι αντιπροσωπεία των κατοίκων θα κάνει συζήτηση με στελέχη μας και πιστεύω ότι θα λυθούν παρεξηγήσεις και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.