Οι μικροπωλητές επιστρέφουν σήμερα στη Λαϊκή αγορά της Καβάλας
Αλλαγές θα επέλθουν στη Λαϊκή Αγορά της Καβάλας σήμερα καθώς θα επιστρέψουν και οι μικροπωλητές λόγω του ότι θα μειωθούν κατά μικρό ποσοστό οι αποστάσεις ασφαλείας των πάγκων. Ο πρόεδρος των Μικροπωλητών κ. Σωτήρης Ιωαννίδης σημείωσε πως σταδιακά θα επιστρέψει η Λαϊκή Αγορά στη μορφή που είχε.
Συγκεκριμένα είπε ότι «βγήκαμε στη δουλειά στις 11 Μαΐου με πάρα πολλά προβλήματα, όχι με το δεξί. Αυτά δημιουργήθηκαν λόγω χώρου διότι μας ζητούσαν υπερβολικά μέτρα, 5μ απόσταση μεταξύ μας πάγκο με πάγκο. Αυτά τα μέτρα ασφαλείας ήταν πάρα πολλά κι αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα ώστε να μην χωράμε ουσιαστικά. Το θέμα άλλαξε. Τη βδομάδα που μας πέρασε βγήκε καινούργια απόφαση με τις αποστάσεις γύρω στο μισό απ’ ό,τι ήταν, οπότε μας δίνει το έναυσμα και τον κατάλληλο χώρο ώστε να μπορούμε να λειτουργήσουμε. Βγαίνουμε το Σάββατο, μειωμένοι κατά 50%, να βγάλουμε το πολυπόθητο μεροκάματο, αφού λείπαμε 2 μήνες, και το οποίο έχουμε ανάγκη».
ΜΙΣΟΙ
Συνέχισε λέγοντας ότι «πήγαμε χαράξαμε τη λαϊκή, την αριθμήσαμε για να μην έχουμε προβλήματα. Πηγαίνουμε εκεί από τις 3-4 τα ξημερώματα, οπότε να βρίσκει ο καθένας το νούμερό του και να ανοίξει. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα τελειώσει σύντομα γιατί αυτό δεν γίνεται. Είναι αυτή η περίοδος καλή για μας και με τα μισά μεροκάματα δεν μπορούμε να βγάλουμε τα έξοδα και τα προς το ζειν. Ειδικά οι πωλητές της λαϊκής έχουμε τρεις λαϊκές, Καβάλα, Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη. Τα άλλα παζάρια υπολειτουργούν. Αν σ’ αυτές τις λίγες λαϊκές κάνουμε τις μισές είναι ό,τι χειρότερο. Αυτό που κάναμε σαν σωματείο είναι να μοιράσουμε τα εμπορεύματα έτσι ώστε όταν κατέβει ο καταναλωτής να βρει αυτά που πρέπει. Δεν γίνεται δηλαδή 4 μικροπωλητές που πουλάνε παπούτσια να πάνε όλοι τη μία βδομάδα και την άλλη κανείς. Έπρεπε να τους μοιράσουμε σωστά τα εμπορεύματα για να μην λείψουν από τη λαϊκή. Τα μοιράσαμε, έγινε μια κλήρωση και θα πάει ο καθένας στο μέρος που πρέπει να πάει».

