ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Οι Καφεζυθοπώλες χθες με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για τα προβλήματα τους

Ως γνωστό, πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Καφεζυθοπωλών, τα οποία τέθηκαν επί τάπητος, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες το πρωί ο  Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ.  Θόδωρος Μαρκόπουλους και τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, στο γραφείο του πρώτου.

Μεγάλο βραχνά για τους επαγγελματίες του εν λόγω κλάδου αποτελεί η τεράστια γραφειοκρατία, καθώς επίσης και η υψηλή φορολόγηση, προβλήματα για τα οποία οι καφεζυθοπώλες της Καβάλας θα ζητήσουν βοήθεια από όλους τους τοπικούς φορείς, ώστε να βρεθούν τρόποι επίλυσής τους.

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ…

Όπως τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος στις δηλώσεις του «Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε μια σειρά από θέματα τα οποία απασχολούν τους ανθρώπους του κλάδου της εστίασης, που σε μια δύσκολη χρονική στιγμή με πολλά προβλήματα, έντονη φορολόγηση και μεγάλη γραφειοκρατική πολυπλοκότητα, εξακολουθούν να ασχολούνται με το επιχειρείν και την ίδια στιγμή να ομορφαίνουν την πόλη μας, εξυπηρετώντας τους κατοίκους και το τουριστικό ρεύμα που περνάει από την Καβάλα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί καταφέρνουν να λειτουργούν με επιτυχία παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει διαμορφώσει όλο αυτό το πλαίσιο. Πιστεύω ότι όλοι οι φορείς και οι αρχές που ασχολούνται με τον έλεγχο αυτών των καταστημάτων, να μπορέσουμε να βρούμε ένα πλαίσιο συνεννόησης, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να λειτουργούν χωρίς προβλήματα, προς όφελος και της τοπικής οικονομίας, της απασχόλησης, αλλά και της καλής εικόνας που πρέπει να παρέχει η περιοχή μας στους επισκέπτες της».

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Από τη μεριά του ο νέος πρόεδρος του σωματείου καφεζυθοπωλών Καβάλας Γιώργος Βαφείδης σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ότι  «Η συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη έγινε στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών συναντήσεων του νέου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου καφεζυθοπωλών και συναφών επαγγελμάτων με τους τοπικούς φορείς. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια φόρμουλα επικοινωνίας και συνεργασίας με όλους τους φορείς και την περιφέρειά μας. Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας είναι πάρα πολλά. Θα ζητήσουμε τη βοήθεια απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να επιλύσουμε κάποια από αυτά, ειδικά τα ζητήματα της τεράστιας γραφειοκρατίας. Ένα σοβαρό πρόβλημα που έχουμε επίσης είναι οι φορολογικές επιβαρύνσεις που είναι δυσβάσταχτες και δημιουργούν πολλά προβλήματα στον κλάδο μας, γενικότερα η εφαρμογή του νόμου και των αστυνομικών διατάξεων που μας προβληματίζουν. Είναι πολλά τα προβλήματα και δεν μπορούμε να τα πιάσουμε όλα μαζί. Προσπαθούμε να τα βάλουμε σε μια σειρά, βάσει της σοβαρότητάς τους και να τα επιλύσουμε βήμα – βήμα».

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ερωτηθείς τέλος για το αν είναι ικανοποιημένος από την κίνηση που καταγράφεται στα καταστήματα τους το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Γιώργος Βαφείδης απάντησε ότι  «Η τουριστική περίοδος θεωρώ ότι έχει ξεκινήσει αρκετά καλά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ο αστικός ιστός βέβαια δεν επωφελείται ιδιαίτερα από τον τουρισμό, αν και σίγουρα κάτι παίρνουν κι αυτά τα καταστήματα, αλλά η κίνηση επικεντρώνεται στην παραλιακή ζώνη και στα καταστήματα που αναπτύσσονται σε περιοχές άκρως παραλιακές, από το Παληό, τους Αμμολόφους, την Εγνατία κλπ.».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *