ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ξεκίνησε η λειτουργία των ενοικιαζόμενων δωματίων και στο Νομό Καβάλας με έμφαση τους Βαλκάνιους τουρίστες

Ξεκίνησε χθες η λειτουργία των ενοικιαζόμενων δωματίων και στον Νομό Καβάλας με έμφαση τους Βαλκάνιους τουρίστες. Ο πρόεδρος των Ενοικιαζόμενων Δωματίων Θάσου κ. Γιάννης Μαρκιανός σημείωσε ότι το κλίμα είναι καλό και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω και των κρατήσεων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ξεκινάμε σήμερα (σ.σ. Δευτέρα). Οι περισσότεροι έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες, μπαίνουν στην τελική ευθεία και είναι σε αναμονή των τουριστών.

Η φετινή χρονιά είναι ένα αίνιγμα. Καθημερινά τα δεδομένα αλλάζουν και κάθε φορά μιλάμε με τα δεδομένα που ισχύουν εκείνη τη στιγμή. Σήμερα ελπίζουμε να εξελιχθεί καλά. Μετά τις 12 η ώρα ανοίγουν οι συνοριακοί σταθμοί και ελπίζουμε όλα να εξελιχθούν ομαλά και θα ξεκινήσουν οι ροές των τουριστών. Θεωρούμε ότι είναι κομβικό αυτό το άνοιγμα.

οι πληροφορίες μας τις τελευταίες μέρες θέλουν να υπάρχουν κρατήσεις, από τη Δευτέρα, από Βουλγαρία και κάποιες καινούργιες, συγκεκριμένες φυσικά, από Ρουμανία. Μάθαμε ότι το Σαββατοκύριακο έγιναν κρατήσεις, περιμένουμε να δούμε αν θα έρθουν».

ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ

Στη συνέχεια είπε ότι «φέτος θα στηριχθούμε στους Βαλκάνιους τουρίστες. Ούτως ή άλλως η περιοχή μας, πάνω από το 70%, βασίζεται στους Βαλκάνιους. Όπως φαίνεται οι δυτικοευρωπαίοι δεν θα έρθουν σχεδόν καθόλου ή θα είναι πάρα πολύ μικρά τα νούμερα, οπότε θα στηριχθούμε στους Βαλκάνιους και τους Έλληνες.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Έχουν ανακοινωθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τουλάχιστον για τα ενοικιαζόμενα είναι τα τυπικά που πρέπει να κρατάμε για να νοιώθουμε κι εμείς ασφαλείς και οι επισκέπτες μας.

Σε ό,τι αφορά το κλίμα στη Θάσο είπε ότι «έχει αρχίσει να επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Έχουμε κόσμο να υποδεχθούμε. Σιγά- σιγά φαίνεται μια μικρή κινητικότητα, είτε από συνεργεία είτε από κάποιους τουρίστες που ήρθαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και το Σαββατοκύριακο. Η αισιοδοξία και το καλό κλίμα είναι σε σχέση με τη φετινή χρονιά. Δεν συγκρίνουμε με τις προηγούμενες πώς θα θέλαμε να είναι, αλλά με βάση τα δεδομένα αρχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Υπάρχουν κρατήσεις. Από τις 20 Ιουλίου μέχρι και τον Αύγουστο τουλάχιστον στα μικρά καταλύματα που έχω ξεκάθαρη εικόνα, οι κρατήσεις είναι σε καλό επίπεδο. Υπάρχει κινητικότητα. Τώρα που θα ανοίξουν τα σύνορα, ελπίζουμε σε επιπλέον κίνηση για να παίρνουμε και λίγο θάρρος. Θέλουμε να υποδεχθούμε τον κόσμο όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Αν και η χρονιά είναι διαφορετική, εμείς θέλουμε να έχουμε την καλή διάθεση να προσφέρουμε αυτά που μπορούμε και κυρίως την ασφάλεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *