ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Μόλις 6 Καβαλιώτες θετικοί στον κορωνοϊό από τα 255 τεστ που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στο λιμάνι

 

 

 

Από τις 10 το πρωί προχθές έως τις 2 μετά το μεσημέρι έγιναν Rapid Test για τον κορωνοϊό σε οδηγούς αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη έγιναν περισσότερα από 200 τεστ και βρέθηκαν 6 θετικοί στον ιό. Οι έλεγχοι έγιναν από συνεργείο του ΕΟΔΥ και θα επαναληφθούν σύντομα.

Ο κ. Μουμτσάκης δήλωσε ότι «την Πέμπτη από το πρωί μέχρι το μεσημέρι για 4 ώρες πραγματοποιήθηκαν τα γρήγορα τεστ με πρωτοβουλία του δημάρχου. Βρήκαμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες υπήρχαν έτσι ώστε να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στην πόλη μας. Οι έλεγχοι έγιναν στο λιμάνι σε διαμορφωμένο χώρο και πέρασαν 255 άτομα εκ των οποίων βρέθηκαν 6 θετικά. Οι αριθμοί ακούγονται καλοί. Αυτό είναι ένα δείγμα, που θα το επεξεργαστούν οι ειδικοί και θα δούμε από ‘δω και στο εξής τι μέρα θα χρειαστεί να πάρουμε και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα.

Η συμμετοχή των συνδημοτών μας ήταν εντυπωσιακή. Από τις 8.30 άρχισαν να έρχονται τα πρώτα αυτοκίνητα ενώ γνώριζαν ότι η διαδικασία θα ξεκινούσε στις 10. Όσοι ήμασταν εκεί, έχοντας ως δεδομένο ότι τα συνεργεία θα σταματούσαν τον έλεγχο στις 2 το μεσημέρι, βρήκαμε ότι ο μέσος όρος  παραμονής των αυτοκινήτων ήταν περίπου 45 λεπτά και έτσι από τις 1.15μμ και μετά όσα αυτοκίνητα ερχόντουσαν για έλεγχο τους λέγαμε να φύγουν. Κάποιοι έμειναν με δική τους ευθύνη και περίμεναν μέχρι το τέλος.

Τα τεστ θα ξαναγίνουν. Στην αρχή ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί λαμβάνοντας υπ’ όψιν τι έγινε σε γειτονικούς δήμους που η συμμετοχή ήταν μικρή. Αντίθετα σε μας, η ανταπόκριση των συνδημοτών μας ήταν πολύ μεγάλη. Όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν το τεστ και θα ήθελαν να το κάνουν, τις επόμενες μέρες θα βρούμε τρόπο να έρθει ξανά το συνεργείο του ΕΟΔΥ και να γίνουν περισσότεροι έλεγχοι».

ΕΛΕΓΧΟΙ

Για τη Δημοτική Αστυνομία είπε ότι «καθημερινά με τρία κλιμάκια, δύο το πρωί κι ένα το απόγευμα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους σε όσους κινούνται στο κέντρο της πόλης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα από τη Δημοτική Αστυνομία. Γίνονται περίπου 70-80 έλεγχοι καθημερινά, στο κέντρο της πόλης. Όλοι είναι πολύ προσεκτικοί, έχουν τα απαιτούμενα έγγραφα μαζί τους ή έχουν στείλει το μήνυμα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *