Μοχθούν και οι ιδιώτες γιατροί όπως δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του ιατρικού Συλλόγου Αλέξης Πολίτης
Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας επιτάσσονται οι ιδιώτες γιατροί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε πως καθημερινά οι ιδιώτες γιατροί δίνουν την μάχη τους για την αντιμετώπιση της νόσου ενώ είναι πρόθυμοι να συνδράμουν στην αποκλιμάκωση της πλην όμως δεν θεωρεί ενδεδειγμένο τον τρόπο της επιστράτευσης.
Όπως τόνισε αρχικά “Είναι γεγονός ότι αυτό που πρέπει να ξεκαθαρισθεί μια και από αυτή τη διαδικασία ίσως εξαχθούν λανθασμένα συμπεράσματα, είναι ότι οι ιδιώτες γιατροί ήταν πάντα εδώ, λειτουργούσαν και λειτουργούν ως το ανάχωμα και των τριών κυμάτων της πανδημίας.
Όλη αυτή η συζήτηση δίδει την στρεβλή εντύπωση ότι οι άνθρωποι αυτοί, οι ιδιώτες γιατροί δηλαδή, κάθονται στον καναπέ τους και στην ζέστη τους, ενώ οι γιατροί των Νοσοκομείων και κυρίως των Αθηνών δίδουν την καθημερινή τους μάχη εντός των νοσοκομείων.
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι αυτοί διατηρούν ιατρεία, διαχειρίζονται περιστατικά ιού και χάνουν και τον ύπνο τους με περιστατικά προκειμένου να αναχαιτίσουν την έλευσή τους στα νοσοκομεία και έτσι να αποτρέψουν επιπλέον φόρτο εργασίας στις δημόσιες μονάδες υγείας.
Αυτό πρέπει να ειπωθεί και αυτό νομίζω ότι έτσι βγαίνουν λάθος συμπεράσματα. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ιδιώτες γιατροί έχουν και αυτοί τους δικούς τους ασθενείς και αν αφήσουν τα δικά τους πόστα τότε θα πρέπει να βρεθεί λύση και για αυτούς».
ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ
Και πρόσθεσε πως «Αν υποθέσουμε ότι ο κάθε γιατρός έχει 1000 ασθενείς να παρακολουθήσει και μιλάμε όχι μόνο για περιστατικά με τον ιό, τότε αν τους αφήσει ο γιατρός τους, τότε κάποιος θα πρέπει να καλύψει και αυτό το κενό!
Έχουμε ιατρική συνείδηση, έχουμε δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη και πρέπει και εμείς να φροντίσουμε για τους δικούς μας ασθενείς. Βέβαια μετά από όλα αυτά εκτιμώ ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και όχι με ακραίες λύσεις.
Ο κόσμος με την λέξη και μόνο επιστράτευση ίσως και να σκεφθεί άλλα πράγματα. Μάλιστα προσωπικά έχω την τύχη να έχω υπηρετήσει και από τα δύο μετερίζια την δημόσια υγεία, και από θέση σε δημόσιο νοσοκομείο αλλά και από θέση ιδιώτη ιατρού οπότε γνωρίζω καλά και έχω άποψη και για τους πρώην συναδέλφους του νοσοκομείου που τιμώ και σέβομαι αλλά και για τους ιδιώτες γιατρούς που ήταν το ανάχωμα για να μην καταρρεύσουν τα δημόσια νοσοκομεία όλο αυτό το διάστημα”.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται απλά για πικρία αυτό το συναίσθημα που φέρνει η επίταξη. “Νομίζω ότι όλα είναι θέμα νοοτροπίας Για εμένα αυτό που προέχει είναι ο διάλογος και η εξεύρεση συναινετικών λύσεων. Δεν θέλω ένα τοπίο σφοδρής αντιπαράθεσης αλλά ένα τοπίο γόνιμου διαλόγου και όχι εχθροπραξιών.
Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να πράττουμε αυτό που η ιατρική μας συνείδηση μας επιβάλλει. Ίσως να νοιώθω μια πικρία και εδώ και δύο χρόνια που είμαι ιδιώτης ιατρός ξέρω καλά τι ρόλο παίξαμε. Χάσαμε τον ύπνο μας, παλέψαμε και έτσι αυτό πρέπει να είναι γνωστό αφού και εμείς παλέψαμε για να μην ζοριστεί το Νοσοκομείο μας που είναι η προμετωπίδα. Αυτό πρέπει να τονισθεί και πρέπει να αποσαφηνισθεί μια και καλή” σχολίασε καταληκτικά.

