Κύριο άρθροΥγεία

Με 1.250.000 ευρώ θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο Καβάλας από την Περιφέρεια, για τις προσλήψεις

Με 1.250.000 ευρώ θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο Καβάλας από την Περιφέρεια για τις προσλήψεις λόγω του κορωνοϊού. Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος το ανακοίνωσε αυτό από την Καβάλα και το Νοσοκομείο της. Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε ότι είναι μία πολύ γενναία απόφαση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο Περιφερειάρχης επέλεξε την Καβάλα για να ανακοινώσει την απόφασή του να ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας. Θα ενισχύσουμε με περίπου 12 εκ τις δομές υγείας της Περιφέρειας προκειμένου να καλύψει το μισθολογικό κόστος των 240 ατόμων που προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ιατρικού και παρα-ιατρικού προσωπικού. Για το Νοσοκομείο Καβάλας το ποσό είναι περίπου 1.250.000 ευρώ. Πέραν αυτού ανακοινώθηκαν άλλα 6 εκ, ευρώ για τις επόμενες 112 προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν στο άμεσο μέλλον για να ενισχυθεί ο τομέας υγείας της περιφέρειας. Ήταν σπουδαίες ανακοινώσεις. Θα βοηθηθεί ιδιαίτερα και το νοσοκομείο Καβάλας και όλης της περιφέρειας.

Όλο αυτό δεν θα σταματήσει εδώ. Η διοίκηση της Περιφέρειας έχει δείξει τα αντανακλαστικά και τις ευαισθησίες της και στο κομμάτι που της αναλογεί θα συνεχίσει να προσφέρει τα δέοντα».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Για το Νοσοκομείο Καβάλας είπε ότι «δεν έγινε τυχαία εδώ η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου  αφού είναι ισάξιο των όμορων πανεπιστημιακών νοσοκομείων. Δεν είναι τόσο απλό βέβαια να γίνει πανεπιστημιακό. Χρειάζεται εκ προοιμίου πανεπιστημιακή σχολή. Ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι να ενισχύεται διαρκώς με έμψυχο δυναμικό και μηχανήματα. Πάμε πολύ καλά σ’ αυτό τον τομέα. Κάναμε μια κουβέντα με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κλειτσιώτη και τον νέο αναπληρωτή Διοικητή κ. Γερόπουλο για τις ανάγκες του νοσοκομείου. Πράγματα που μας ζητήθηκαν θα γίνουν πράξη και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο».

ΚΟΡΩΝΟ’Ι’ΟΣ

Για τον κορωνοϊό είπε ότι «τα πράγματα στην Καβάλα βαίνουν καλώς. Είναι ελεγχόμενα. Μας απασχόλησε πολύ η εστία υπερμετάδοσης πριν λίγες εβδομάδες. Αυτό ίσως έδρασε και θεραπευτικά διότι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στον κόσμο. Οι Καβαλιώτες πρόσεξαν και τα πήγαν πολύ καλά. Θα πάμε με ένα καλό επιδημιολογικό φορτίο στο φθινόπωρο και το άνοιγμα των σχολείων. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Μένει το άνοιγμα των σχολείων που δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Αυτήν τη στιγμή έχουμε αποφασίσει να βγούμε στη βροχή. Το θέμα δεν είναι να μην βραχούμε, αλλά να μην πνιγούμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *