Με άριστα έχουν αξιολογηθεί τα μεταπτυχιακά προγράμματα που διαχειρίζεται το ΤΕΙ ΑΜΘ

Με άριστα έχουν αξιολογηθεί τα μεταπτυχιακά προγράμματα που διαχειρίζεται το ΤΕΙ ΑΜΘ, συνολικά 10 και μάλιστα έχουν αξιολογηθεί με υψηλότερο βαθμό από τα αντίστοιχα που «τρέχει» το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Μητρόπουλος Αθανάσιος σημείωσε πως τα μεταπτυχιακά προγράμματα τα παρακολουθεί μεγάλος αριθμός αποφοίτων και μάλιστα με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης τους άμεσα βρίσκουν απασχόληση. Ο κ. Μητρόπουλος όμως εξέφρασε το παράπονο του για την ελλιπή χρηματοδότηση των ΤΕΙ της χώρας που είναι ιδρύματα σπουδαστών χαμηλών οικονομικών στρωμάτων.

Στις δηλώσεις του συγκεκριμένα ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε πως «τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΤΕΙ έχουν αξιολογηθεί με άριστα από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας, καλύτερα από πολλών πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχουμε πάρει βαθμό 4 που είναι το άριστα, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει πάρει 3. Θεωρούμε ότι έχουμε από τα καλύτερα μεταπτυχιακά κι ο λόγος είναι ότι δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα και προσοχή στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε τα μεταπτυχιακά».

ΔΕΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Πρόσθεσε δε πως «Εμείς εδώ έχουμε αυτή τη στιγμή δέκα μεταπτυχιακά. Έχουμε ένα μεταπτυχιακό στην Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, έχουμε ένα μεταπτυχιακό στην Τεχνολογία και Καινοτομία της Επιχειρηματικότητας, κι έχουμε ένα μεταπτυχιακό από τη Σχολή των Μηχανικών και ένα μεταπτυχιακό στην Πληροφορική. Εν συνεχεία από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας έχουμε τρία μεταπτυχιακά, ένα είναι το MBA το οποίο έχουμε, ένα άλλο είναι στη Λογιστική και ένα τρίτο είναι στη Διαχείριση Πληροφοριών. Έχουμε επίσης τρία μεταπτυχιακά στη Δράμα, το ένα είναι στη Διαχείριση των Υδάτων, το άλλο είναι στη Διαχείριση των Ανθοκομικών Φυτών και των Γεωπονικών και υπάρχει και ένα τρίτο που έχουμε από κοινού με την Πυροσβεστική στις καταστροφές και ετοιμάζεται τώρα και ένα δέκατο μεταπτυχιακό που είναι στη Συμβουλευτική Μηχανική, δεν το έχουμε βγάλει στον αέρα ακόμα αυτό θα είναι επίσης ένα πολύ εντυπωσιακό μεταπτυχιακό. Θεωρώ ότι εκεί πάμε καλά».

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

«Κάνουμε όμως πολύ μεγάλη προσπάθεια, φέρνουμε καθηγητές από το εξωτερικό, υπάρχει δηλαδή μια πολύ μεγάλη κινητικότητα σε ότι αφορά τα μεταπτυχιακά. Αυτοί που τα παρακολουθούν όχι μόνο είναι ικανοποιητικοί σε αριθμό, αλλά συγχρόνως βρίσκουν και εύκολα δουλειά από τα μεταπτυχιακά του ΤΕΙ, άρα λοιπόν αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που πάνε καλά τα μεταπτυχιακά μας» συμπλήρωσε με έμφαση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ερωτηθείς ο κ. Μητρόπουλος τι γίνεται με τα οικονομικά του Ιδρύματος, σημείωσε πως «τα οικονομικά του Ιδρύματος όπως και όλων των ΤΕΙ δεν είναι τα καλύτερα, διότι υπάρχει δυσκολία στην επιδότηση και την επιχορήγηση των ιδρυμάτων. Τα ιδρύματα έχουν χάσει πάνω από το 80% του προϋπολογισμού τους από τότε που ξεκίνησε η κρίση και δεν φαίνεται να έχει τελειωμό αυτή η ιστορία. Που σημαίνει ότι κατά τη γνώμη μας θα πρέπει πλέον η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι στα ΤΕΙ τουλάχιστον, γιατί στα πανεπιστήμια υπάρχει ακόμα περιθώριο, δεν υπάρχει περιθώριο για μείωση. Εάν αυτό αρχίζει να το καταλαβαίνει η κυβέρνηση θα πρέπει να το μελετήσει λίγο παραπάνω. Δεν θέλω να εμφανίζεται ότι υπάρχει μια αντιπαλότητα με τα Πανεπιστήμια, αλλά τελικά από ότι φαίνεται δρομολογείται μια διαφοροποίηση που κατά την προσωπική μας άποψη είναι ταξική. Τα ΤΕΙ εκπαιδεύουν τα φτωχόπαιδα του ελληνικού λαού. Όποιος δεν θέλει να το καταλάβει αυτό το πράγμα ζει σε άλλη χώρα και σε άλλον κόσμο. Τα Πανεπιστήμια εκπαιδεύουν κατά κύριο λόγο τα παιδιά που κατά κύριο λόγο είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν πολλά χρήματα σε φροντιστήρια για να πάρουν υψηλότερες μονάδες. Υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά δεν μπορούν να ακυρώσουν αυτόν τον κανόνα. Αν λοιπόν δεν θέλει να δει το υπουργείο Παιδείας ότι η διαφορά μας είναι ταξική και θα πρέπει να ακυρώσει αυτή τη διάκριση τότε δεν νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.