ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Μειωμένη κατά 50% η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας στη διάρκεια των εκπτώσεων

Μειωμένη είναι η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας κατά 50% σε σχέση με την περυσινή κίνηση στην διάρκεια των εκπτώσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη αυτό οφείλεται και στην έλλειψη τουριστών.

Ο ίδιος είπε ότι «η κατάσταση χωρίς τουρίστες είναι, μόνο από αυτό, 30% κάτω. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και χωρίς αυτόν τον κόσμο στην αγορά έχουμε πτώση. Αν προχωρήσουμε και στην εσωτερική αγορά, υπάρχει πτώση κι εδώ, οπότε στο σύνολο σε σχέση με πέρυσι είμαστε 40% με 50% κάτω. Αυτό φάνηκε όλο αυτό το διάστημα και την Κυριακή που ήταν η νόμιμη για να είναι ανοιχτή η αγορά αλλά άκυρη Κυριακή όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τις 31 Αυγούστου που τελειώνουν οι εκπτώσεις θα πάει καλύτερα, αλλά το πρώτο δείγμα δεν είναι ικανοποιητικό. Είναι απογοητευτικό.

Θα γίνουν κάποιες κινήσεις από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου πάντοτε στα μέτρα του δυνατού. Για να πάρουμε άδεια για κάποια εκδήλωση είναι αδύνατον, όταν έχουν ακυρωθεί μεγάλες εκδηλώσεις. Θα δούμε πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς τι μπορούμε να κάνουμε για να τονώσουμε την αγορά.

Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, γνωρίζουμε ότι είχαν μια ανοδική πορεία. Φέτος είναι η απόλυτη καταστροφή. Όσοι έχουν επενδύσει μόνο στον τουρισμό θα δούνε τα εισοδήματά τους να μηδενίζονται σχεδόν. Αυτό σημαίνει ότι το Σεπτέμβριο θα έχουμε τσουνάμι προβλημάτων όχι μόνο σ’ αυτούς που ασχολούνται με τον τουρισμό, αλλά αλυσιδωτά και σε μας. Αυτή θα είναι η εικόνα που έρχεται μετά το καλοκαίρι. Με 20% πληρότητα στα ξενοδοχεία δεν μπορεί να βγει η σεζόν, όλοι μπαίνουν μέσα καθημερινά. Δυστυχώς αυτά είναι χρήματα που λείπουν από την αγορά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *