Κύριο άρθροΠολιτική

Λεωνίδας Παππάς: Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για τις ευρωεκλογές

”Υπάρχει πολύ μεγάλη αξιοδοξία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σε αντίθεση με τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες αποτυπώνουν μία άλλη αλήθεια, μια άλλη εικόνα. Ο κόσμος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. είναι πάρα πολύ αισιόδοξος. Ο στόχος μας είναι η δεύτερη θέση”.
Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, ο πολιτευτης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς.
ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
”Σεβόμαστε τις δημοσκοπήσεις ως επιστημονικό εργαλείο, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσουν για όσα έχουν γίνει. Έκανα μία ανασκόπηση να δω τι έγινε τον Μάιο του 2023. Είδα ότι ο μέσος όρος των δημοσκοπικών εταιρειών το τελευταίο 20ημερο πριν τις εκλογές του Μαΐου έδινε στον συριζα 29,5 με 30,5% και πήρε 10 μονάδες κάτω. Δεν λογοδότησε κανένας. Κι ένας δημοσκόπος είπε το βλέπαμε αλλά λέγαμε άλλα για να μην τους δυσαρεστήσουμε, δεν κλήθηκε να λογοδοτήσει. Αυτοί οι άνθρωποι χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Αυτό είναι και ποινικό αδίκημα. Άρα λοιπόν θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί με τις δημοσκοπήσεις χειραγωγούνται οι πολίτες, επηρεάζεται η κοινή γνώμη. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν πάει καλά, που είναι το μόνο κόμμα που ανεβάζει τα ποσοστά του, έχει ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο, έχει καλές προτάσεις”, επισήμανε σχετικά ο κ. Παππάς.
ΠΕΡΙ ΚΑΣΕΛΑΚΗ
”Αν η χώρα μας θέλει να έχει αξιωματική αντιπολίτευση σοβαρή και θέλει να έχει αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία, πρέπει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. να είναι δεύτερο κόμμα. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει διακάως να έχει αντίπαλο τον κ. Κασσελάκη, τον προβάλλει με κάθε τρόπο, ποιον, αυτόν που ήθελε να γίνει υπουργός του! Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει τον κ. Κασσελάκη και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. απέναντί της. Το μόνο κόμμα που μπορεί να σταθεί απέναντι πραγματικά στη Νέα Δημοκρατία, να έχει σκληρή αντιπολίτευση, είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. γιατί είναι ένα κόμμα με συγκεκριμένες σοβαρές και αξιόπιστες θέσεις. Είναι ένα κόμμα που μπορεί να νικήσει την Νέα Δημοκρατία”, συμπλήρωσε ακόμη ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας.
ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ
”Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει αντίπαλο κάποιον που μπορεί να την κερδίσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Βολεύει λοιπόν να έχει τον κ. Κασσελάκη, γιατί τον έχει στα μέτρα του, ήταν εν δυνάμει υπουργός του και μπορεί να τον ελέγχει. Άρα το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι εάν θέλουμε να στείλουμε μήνυμα δυσαρέσκειας και να φωνάξουμε ότι δεν μας ικανοποιεί αυτό που ζούμε στην καθημερινότητα, με την ακρίβεια, με την κατάσταση στη δημόσια υγεία, τότε πρέπει να αναδειχθεί μία άλλη αξιωματική αντιπολίτευση που να μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. κυβέρνησε τα πήγε πάρα πολύ άσχημα, ο κόσμος δεν ήταν ικανοποιημένος και ενώ παραδοσιακά δεν τοποθετείται σε αυτό το πολιτικό χώρο, αναγκάστηκε να πάει να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία, για να μην υπάρχει ξανά ο κίνδυνος να κυβερνήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Πρέπει να αναδειχθεί μία άλλη αξιωματική αντιπολίτευση, αυτό θεωρώ ότι είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών”, σημείωσε καταληκτικά ο Λεωνίδας Παππάς.