Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2026
Πρόσφατα:
ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Κομβικής σημασίας για την τουριστική προβολή της Καβάλας η συμφωνία που υπέγραψε η «Δημωφέλεια» με τουριστική εταιρία της Ινδίας

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Δημωφέλεια» υπέγραψε συμφωνία με ινδική ταξιδιωτική εταιρεία, η οποία εκπροσωπεί αεροπορική εταιρεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η εταιρεία θα προβεί σε συμφωνίες με ξενοδοχεία της Καβάλας για το φετινό καλοκαίρι. Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου σε δηλώσεις της τόνισε πως πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία που ανοίγει για την Καβάλα μία τεράστια τουριστική αγορά.

Στις δηλώσεις της η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «ήδη είχα προαναγγείλει ότι είχα επαφές με αλληλογραφία, για την ακρίβεια ο εκπρόσωπος του συγκεκριμένου γραφείου μας είχε γνωρίσει πέρσι το Φεβρουάριο στην έκθεση της Βομβάης. Μπορώ να πω ότι σχεδόν είχε εγκατασταθεί στο γραφείο μας στην έκθεση και μάλιστα τον γνωρίσαμε ως εκπρόσωπο εταιρίας low cost στην Ινδία προς τις περιοχές εδώ, όχι προς την Ελλάδα. Οπότε η πρώτη μας προσέγγιση ήταν η προσπάθειά μας να έρθει η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία ακόμα και στην Ελλάδα. Η αλληλογραφία συνεχίστηκε, τα mail ήταν συχνά και το ευχάριστο ήταν ότι η προσέγγιση έγινε από αυτούς τους ίδιους, που μας ζήτησαν να συνεργαστούμε προκειμένου το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο να διαφημίζει την Καβάλα στην περιοχή της Ινδίας, αλλά όχι μόνο στην περιοχή της Ινδίας, αλλά και στα Αραβικά Εμιράτα. Οπότε συνεχίστηκε η επαφή, μας ήρθε υπογεγραμμένο το συμφωνητικό από τη συγκεκριμένη εταιρία και φυσικά εννοείται ότι ακολούθησε και η επαφή από τη δική μας πλευρά, αφού πέρασε η σύναψη συμφωνίας από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο φυσικά ομόφωνα ψήφισε τη συγκεκριμένη συνεργασία και με εξουσιοδότησαν να υπογράψω το συμφωνητικό».

100 ΠΑΚΕΤΑ

Κι όπως συμπλήρωσε με έμφαση «το σημαντικό είναι ότι το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο ευελπιστεί και προσδοκά να φέρει 100 τουριστικά πακέτα στην περιοχή μας. Και τα μισά να φέρει πάλι ικανοποιημένη θα είμαι, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αν γίνει η αρχή σίγουρα θα έχουμε και μια πολύ καλή συνεργασία γενικά με την Ινδία. Το συγκεκριμένο γραφείο ειδικεύεται και στους ινδικούς γάμους, οι Ινδοί επισκέπτες που είχαν προσεγγίσει το περίπτερό μας ρωτούσαν ακόμα και για γάμους αν είναι κατάλληλη η περιοχή, τους ενδιαφέρει τους πλούσιους Ινδούς να βρίσκουν κάποια εξωτικά, όμορφα μέρη προκειμένου να τελούν το ιερό μυστήριο του γάμου. Πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε με μια πολύ καλή συνεργασία. Να πω ότι δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη οικονομική συμφωνία με το Δήμο Καβάλας και τη «Δημωφέλεια», δηλαδή δεν επιβαρυνόμαστε με κάποιο ποσό, η προσέγγιση η οικονομική για το συγκεκριμένο γραφείο θα είναι εφόσον φέρουν αποτελέσματα στην περιοχή μας. εφόσον δηλαδή αρχίσουν να έρχονται κάποια τουριστικά πακέτα στην περιοχή μας, όπως αναφέρει και η συμφωνία. Το επόμενο στάδιο είναι η επαφή του γραφείου με τουριστικά πρακτορεία της περιοχής μας, προκειμένου η οποιαδήποτε συνεργασία να γίνει με τουριστικά πρακτορεία. Ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» σκοπό έχει να κάνει το πρώτο βήμα, να προσεγγίσουν δηλαδή τα τουριστικά γραφεία της περιοχής μας τα τουριστικά γραφεία της Ινδίας ή και το ανάποδο».

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ

Τόνισε με φανερή ικανοποίηση πως «χαίρομαι που ξεκινάει το 2017 δημιουργικά για το Δήμο Καβάλας, καθώς η Ινδία είναι η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο.. Αναφέρθηκε επίσης η κ. Ιωσηφίδου στην κριτική που είχε δεχθεί από την αντιπολίτευση, ειδικά από το συνδυασμό «Τόπος της Ζωής μας», όταν πέρσι συμμετείχε στην έκθεση της Βομβάης. «Είναι η μεγαλύτερη έκθεση της Ασίας, είχαμε νοικιάσει ένα μικρό περίπτερο ώστε να έχουμε μικρό κόστος, παρόλα αυτά το μικρό αυτό περίπτερο έφερε το πρώτο βραβείο του καλύτερου νέου προορισμού. Ήδη δηλαδή και το συγκεκριμένο πρακτορείο που μας προσέγγισε επηρεάστηκε που κερδίσαμε αυτό το βραβείο. Μας φέρνει σε επαφές για άλλου είδους συνεργασίες, το μεγάλο αποτέλεσμα θα είναι αυτή η συνεργασία που υπογράψαμε και μάλιστα για αποκλειστική αντιπροσώπευση με τη συγκεκριμένη εταιρία για την προβολή της Καβάλας. Φέτος στην έκθεση της Βομβάης ο ΕΟΤ θα συμμετέχει, έχει καταφέρει η αποστολή της Καβάλας να δει και ο ΕΟΤ τη διαφορετική προσέγγιση της Ινδίας, καθώς έχουν αντιληφθεί ότι είναι από τις μεγαλύτερες για να μην πω η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *