Κύριο άρθροΟικονομία

Καταστροφική  για τους αλιείες η επέκταση της συνθήκης Natura στον κόλπο της Καβάλας και το Θρακικό Πέλαγος σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο

Η επέκταση της συνθήκης Natura στον κόλπο της Καβάλας και το Θρακικό Πέλαγος θα είναι καταστροφική για τους αλιείς όπως δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

«Η επέκταση των περιοχών της συνθήκης Natura θα δημιουργήσει συνέπειες στη θάλασσα γιατί δεν αφορά μόνο σε χερσαίες ζώνες αλλά είναι και θαλάσσιες περιοχές. Υπάρχει ένα θέμα ότι επεκτείνοντας τις ζώνες αυτές οι περιορισμοί οι οποίοι προκύπτουν για παραγωγικές δραστηριότητες όπως είναι η αλιεία γίνονται πολυπλοκότερες και συνδυάζοντας διατάξεις η αλιευτική δραστηριότητα στον κόλπο της Καβάλας και γενικότερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ στο Θρακικό Πέλαγος θα δεχθεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα. Στο υψηλότερο και παραγωγικότερο αλιευτικό πεδίο της χώρας λειτουργούμε χωρίς προβλήματα, με την έννοια ότι παρά το ότι η μηχανότρατα είναι ένα εργαλείο που φέρνει συνέπειες με τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η αλιεία, δεν μας έχει δημιουργήσει προβλήματα σημαντικά έτσι ώστε να μειωθούν οι πληθυσμοί ή οτιδήποτε άλλο. Εδώ πέρα έχουμε μια νομοθετική πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος του Γιάννη Τσιρώνη, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση, ούτε με εμάς που έχουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες αλιείας, ούτε με το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας που κατοικοεδρεύει στο Νομό Καβάλας στη Νέα Πέραμο. Υπάρχει ένα θέμα ποιος θα πληρώσει τη νύφη από τις συνέπειες αν εν τέλει αυτό το νομοθέτημα περάσει από τη Βουλή».

ΑΠΟΣΥΡΣΗ

«Εγώ εκείνο το οποίο προτείνω είναι η συνολική απόσυρσή του. Δεν νομίζω ότι όσες βελτιώσεις και να γίνουν μπορεί το νομοθέτημα αυτό να σταθεί. Θα πρέπει να πάει πίσω και να το δούμε διορθώνοντάς το από την αρχή. Το Σάββατο έγινε μια σύσκεψη στην οποία προσήλθαν κι από άλλες περιοχές, ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούμε να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε» τόνισε καταληκτικά ο κ. Μαρκόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *