ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ικανοποίηση σε καφεζυθοπώλες και Εμπορικό Σύλλογο για την απόφαση απαλλαγής των δημοτικών τελών του 2020

 

 

 

Το Σωματείο Καφεζυθοπωλών και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας με ανακοίνωση τους χαιρετίζουν την απόφαση της Επιτροπής αρθ.152 με την οποία ενέκρινε την πλήρη απαλλαγή των εμπορικών επιχειρήσεων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα τέλη χρήσης κοινοχρήστου χώρου οικονομικού έτους 2020, προσφέροντας ανάσα στήριξης στις επιχειρήσεις του Δήμου  Καβάλας, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τη μάστιγα της πανδημίας. Η συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής, ήλθε μετά από συνεχείς προσφυγές του Δήμου Καβάλας, με τις οποίες πέτυχε ν’ ανατρέψει διαδοχικές ακυρωτικές αποφάσεις του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είχαν προηγηθεί. Ο πρόεδρος των Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργος Βαφείδης σημείωσε πως ο κλάδος τους δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο δώρο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο κλάδος μας δέχθηκε προεόρτια, παραμονές πρωτοχρονιάς, ένα ιδιαίτερο δώρο. Πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Αποκεντρωμένης που επιβεβαίωσε το κύρος της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την απαλλαγή των τελών του 2020. Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο εμπορικός κόσμος της Καβάλας ήθελε να δικαιωθεί η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου. Επετεύχθη με την συμπαράσταση του σωματείου μας και του Εμπορικού Συλλόγου. Με σωστό συντονισμό και συνεργασία μπορούν να έρθουν πολύ καλά αποτελέσματα».

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Πρόσθεσε ότι «κατά τα άλλα είμαστε σε στάση αναμονής και δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα ανοίξουν τα καταστήματά μας. Ούτε εμείς, ούτε οι αρμόδιοι. Ο δικός μας κλάδος πάντα πέφτει πρώτος στη μάχη και βγαίνει τελευταίος, με όλα αυτά τα προβλήματα που αφήνει η κατάσταση στις επιχειρήσεις μας από οικονομικής πλευράς. Δεν είναι σαφές το τοπίο. Ενώ υπήρχε μια ελπίδα να επανέλθει σε μία κανονικότητα μετά τις γιορτές τουλάχιστον  η αγορά και το λιανικό εμπόριο, κι αυτοί επέστρεψαν τα προηγούμενα δεδομένα. Πλέον είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για τον κλάδο μας που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι συντελεί στη διάδοση του κορωνοϊού.

Μακάρι να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις ότι πολλοί δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους όταν δοθεί το πράσινο φως για τη λειτουργία τους. Μακάρι να ανοίξουν όλοι κανονικά. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα πολύ πιο πριν. Τώρα είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστούν όλον αυτόν τον όγκο υποχρεώσεων όταν δοθεί το πράσινο φως. Μακάρι να μην συμβεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *