ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των απολυμένων της ΒΦΛ από τη δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Κομοτηνή

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των απολυμένων της ΒΦΛ από τη δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Κομοτηνή. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκος Βογιατζίδης σημείωσε πως ήρθε η ώρα των οριστικών λύσεων.

Συγκεκριμένα είπε πως «έκανε μια τοποθέτηση η οποία θεωρούμε πως ήταν καταρχάς θετική και είχε αρκετούς αποδέκτες. Μίλησε πως η κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις οι οποίες δικαιώνουν εμάς ως εργαζομένους. Μίλησε πως στόχος τους είναι η εταιρία να εξυγιανθεί, να λειτουργεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον, υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους και για την ευρύτερη περιοχή. Και μίλησε και για στρατηγικό επενδυτή. Σίγουρα οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και ειδικότερα όταν αυτές αναφέρονται από τον πρωθυπουργό σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικές και νομίζουμε ότι τα μηνύματα πραγματικά είναι πολλαπλά και προς αρκετές κατευθύνσεις».

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Τόνισε δε πως «όμως για εμάς το ζητούμενο είναι το πότε ακριβώς θα επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας και αυτόν τον αγώνα κάνουμε, για αυτό παλεύουμε όλο το προηγούμενο διάστημα και περιμένουμε αυτό να γίνει επιτέλους πράξη. Στο πλαίσιο του συνεδρίου ήταν μια πληθώρα υπουργών, συναντήσαμε αρκετούς, συζητήσαμε και τέθηκε το ζήτημά μας. Όλοι είναι γνώστες του προβλήματος, εκφράστηκε πλέον και η βούληση της κυβέρνησης ότι θέλει να βάλει τέλος στις πρακτικές ανομίας οι οποίες κυριαρχούν στα Λιπάσματα Καβάλας και σε αυτό έχουμε μείνει. Ευελπιστούμε σύντομα όλα αυτά να πάρουν σάρκα και οστά και να επιστρέψουμε εκεί από όπου παρανόμως έχουμε εκδιωχθεί».

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή για τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου, σημείωσε πως «αληθεύει αυτό και μάλιστα να πω ότι το υπουργείο Εργασίας έχει πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στα Λιπάσματα Καβάλας κι είναι ένα από τα υπουργεία που έχει εργαστεί πάρα πολύ στο κομμάτι το δικό μας και γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει με τη δημιουργία εταιριών και διάφορα άλλα. Εξάλλου είναι και από τα υπουργεία που έχουν βγάλει ανακοίνωση για το τι ακριβώς έχει συμβεί αρκετά νωρίς. Όμως το πρόβλημά μας είναι τόσο πολύπλοκο και δεν μπορεί να δοθεί λύση μόνο από ένα υπουργείο. Εδώ πραγματικά θα πρέπει να δράσει συνολικά η κυβέρνηση, εμπλέκονται πάρα πολλά υπουργεία στο θέμα μας και το γεγονός ότι ακούγεται από τα χείλη του πρωθυπουργού είναι θετικό, όμως αυτό δεν λύνει το πρόβλημά μας. Η ανακοίνωση δεν λύνει το πρόβλημα που έχουμε, εμείς θα επιμείνουμε μέχρι να βρεθεί και να οριστικοποιηθεί η λύση που δεν είναι άλλη από το να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας. Νομίζω πως πραγματικά έχει φτάσει η ώρα πλέον όλοι να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα, το τι ακριβώς έχει συμβεί με εμάς και να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτό που περνάμε όλους αυτούς τους μήνες. Και να πάρουμε τα χρήματα που δικαιούμαστε, αλλά και να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *