ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Θα είναι καίριο πλήγμα οι 5000 ευρώ όριο στο αφορολόγητο» τονίζει ο φοροτέχνης λογιστής   Ντίνος Κλειτσιώτης

Η μείωση του αφορολόγητου θα οδηγήσει σε απόγνωση τεράστια μερίδα μισθωτών και συνταξιούχων  επαγγελματιών, σύμφωνα με τον φοροτέχνη λογιστή κ. Ντίνο Κλειτσιώτη.

Όπως σημείωσε «Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες αυτό που ακούγεται και πλανάται πάνω από κάθε φορολογούμενο είναι οι τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης και τα μέτρα που πιέζουν οι δανειστές να πάρουν.

Δυστυχώς η διαπραγμάτευση αυτή δεν οδηγεί σε σωστό δρόμο, η κυβέρνηση δυστυχώς παλινδρομεί και διέρρευσε αλλά περιμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση από το νομισματικό ταμείο και αυτή δεν είναι άλλη από τη μείωση του αφορολογήτου. Η μείωση που υπολογίζεται ότι αν καθίσει στις 5000 ευρώ θα είναι επιπλέον επιβάρυνση για κάθε φορολογούμενο 800 ευρώ και όχι για κάθε οικογένεια. Θα επιβαρύνει τα φτωχά εισοδήματα. Φανταστείτε επιβάρυνση 1600 ευρώ για κάθε οικογένεια.

Για αυτό πραγματικά εύχομαι η διαπραγμάτευση που γίνεται να βρει λύση και να μην φτάσουμε στα 5000 ευρώ. Μιλάμε για μέτρο που πλήττει χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλά αμειβόμενους.

Αν φτάσει από τις 8500 ευρώ που είναι σήμερα στις 5000 ευρώ καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα».

ΔΕΝ ΠΛΗΤΤΕΙ…

Ο κ. Κλειτσιώτης διευκρίνισε ότι η μείωση του αφορολόγητου δεν πλήττει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά  «Αυτό φυσικά δεν πλήττει τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατί αυτοί δεν έχουν καν αφορολόγητο. Πλήττει έτσι απλά όλα τα χαμηλά βαλάντια όπως και τους αγρότες που έχουν επίσης στις οκτώ χιλιάδες αφορολόγητο.

Μιλάμε για χαμηλά εισοδήματα. Για αυτό και ελπίζω η διαπραγμάτευση με τους δανειστές να φέρει άλλα ισοδύναμα και όχι να πλήξουμε τους χαμηλά αμειβόμενους. Είναι καίριο πλήγμα τα  5000 ευρώ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *