ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Επικεφαλής της Επιτροπής Διαμαρτυρίας του Δήμου Καβάλας για τα διόδια στην Άσπρη Άμμο ο Αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης

Επικεφαλής της Επιτροπής Διαμαρτυρίας Διοδίων του Δήμου Καβάλας ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Ανέστης Τσουρουκίδης σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση νέου σταθμού στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Άσπρης Άμμου. Χθες μάλιστα η διαπαραταξιακή επιτροπή συνεδρίασε στις 2 μετά το μεσημέρι για να λάβει αποφάσεις σχετικές.

Ο κ. Τσουρουκίδης είπε ότι «έχει γίνει μία Επιτροπή απ’ όλες τις παρατάξεις. Θα συνεδριάσουμε σήμερα (σ.σ. χθες) κι από ‘κει και πέρα θα δούμε, θα συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε και θα διαμαρτυρηθούμε σαν Καβάλα, πλέον, γι’ αυτό που πάνε να κάνουνε στην πόλη μας. Για την καταστροφή της πόλης, θα έλεγα εγώ, κι ας πουν κάποιοι ότι είμαι υπερβολικός. Προσωπικά πιστεύω ότι στο σημείο που γίνονται τα διόδια θα φέρει τρομερή όχληση, μόλυνση και μεγάλο πρόβλημα για την πόλη μας στο κυκλοφοριακό. Άρα, πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά, όλοι μαζί. Να σηκωθούμε -μία μέρα που θα οριστεί- από την καρέκλα μας, αν θέλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες κι αν θέλουμε να λέμε ότι αγαπάμε την πόλη μας».

«ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι με αυτά τα διόδια, όλα τα οχήματα και ιδιαίτερα τα φορτηγά, θα παρακάμπτουν την Εγνατία και θα μπαίνουν μέσα από την Καβάλα για να μην πληρώνουν το αντίτιμο, είπε ότι «αυτό με τα φορτηγά θα είναι το λιγότερο. Αυτά θα είναι το 2%. Αλλά αν το 30% των Ι.Χ. αποφύγουν –διότι νομίζω ότι κανείς δεν θα θέλει να πληρώσει το αντίτιμο. Το υπολογίζω γύρω στο 1,5 ευρώ- γιατί ο άλλος να πληρώσει το 1,5 ευρώ που σε 5’ το βγάζει, θα κάνει λίγο χρόνο παραπάνω να περάσει μέσα από την πόλη. Το ίδιο, βέβαια, θα ισχύει για τα φορτηγά τα οποία τουλάχιστον στα άλλα διόδια είναι 8,5 ευρώ, ας το έχουν εδώ 7 ευρώ που δεν πιστεύω ότι θα το έχουν. Και ποιος είναι λόγος βέβαια, δεν μας έχουν πει και δεν μας εξήγησαν ποτέ, να μην μετακινηθούν τα διόδια 4-5 χιλιόμετρα πριν την Καρβάλη ή αν θέλετε στο χώρο εκεί που έχει ήδη γίνει και το βλέπουμε, στον κόμβο της Χρυσούπολης. Εγώ νομίζω ότι αυτό είναι το μεγάλο βάσανο του δήμου. Θέλουν να καταστρέψουν την πόλη, έτσι το βλέπω εγώ. Αυτή είναι η καταστροφή της πόλης. Και πραγματικά δεν θα ήθελα να γίνουν εκεί. Πρέπει οι βουλευτές να αναλάβουν τον πρώτο ρόλο, να αναλάβουν αυτοί την ευθύνη και επιτέλους να δραστηριοποιηθούν και να μην μας λένε για τα αναλογικά διόδια, και, και, και… Ας πάρουμε τις ευθύνες, ας το δούμε πιο σοβαρά αυτό το θέμα για να μπορέσει η πόλη μας να ανασάνει».

ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Σχετικά με τα χόρτα που χρειάζονται κόψιμο αυτήν την εποχή, είπε ότι «δουλεύουμε, τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Δεν είναι εύκολο. Πιστεύω να τελειώσει η ιστορία με την εργολαβία που βασανιζόμαστε εδώ και 15 μέρες. Να βγει ο εργολάβος αυτήν την εβδομάδα για να μπορέσουμε να ανασάνουμε. Ήδη έχουμε καθαρίσει το παραλιακό μέτωπο και βέβαια και την είσοδο της πόλης, από το Διόνυσο και τις 2-3 παρκίδες που έχουμε εκεί, τις επόμενες μέρες. Και να δούμε πώς μπορούμε να καλλωπίσουμε εκεί και τον Διόνυσο που είναι το «μπαλκόνι» της πόλης. Βέβαια και οι άλλες δύο παρκίδες, αλλά κυρίως η παρκίδα του Διόνυσου, να δούμε πώς μπορούμε να τη καλλωπίσουμε ώστε να φροντίσουμε η φωτογραφία της πόλης που φεύγει να είναι πιο όμορφη. Θα προσπαθήσουμε, επίσης, να τοποθετήσουμε καλλωπιστικά φυτά. Είναι μια προσπάθεια την οποία είχα κάνει και σαν αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα. Είχα βάλει εκεί κάποια λουλούδια. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα μπούνε και εκεί. Και έχουμε το πρόβλημα του ποτίσματος, νομίζω ότι θα το λύσουμε και αυτό, γιατί το πράσινο υποφέρει. Δεν έχουμε άτομα εκεί. Θα μετακινήσω κάποια άτομα στην καθαριότητα γιατί το λουλούδι και το πράσινο δίνουν μια άλλη εικόνα στην πόλη μας. Τη ζωντανεύουν».

Κλείνοντας επανέλαβε ότι «θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους συμπολίτες μας στο θέμα με τα χόρτα. Ας κάνουν λίγη ακόμη υπομονή και θα είμαστε κοντά τους συνέχεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *