«Είμαστε συνειδητά υπέρ της τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστηρίων, Αργύρης Μυστακίδης
Με αυστηρότητα τηρούνται τα πρωτόκολλα υγείας στα Φροντιστήρια της Καβάλας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστηρίων κ. Αργύρης Μυστακίδης διέψευσε κατηγορηματικά κάποιες φήμες ότι δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα υγιεινής σημειώνοντας ότι αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το όλο θέμα.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είμαστε συνειδητά υπέρ της τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ούτε σκέψη περνάει από το μυαλό μας να μην τηρηθούν όσα προβλέπει η πολιτεία. Κι επειδή η κλίμακα των μονάδων μας είναι μικρή, θεωρώ ότι είναι πολύ εύκολο με καλή θέληση να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα. Μιλάμε με όλους τους συναδέλφους από την αρχή της χρονιάς και προσπαθούμε να είμαστε εναρμονισμένοι με αυτές τις πρακτικές και όλοι έχουν κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι ευθύνη του κάθε επαγγελματία να σταθεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι σ’ αυτό το ζήτημα. Πρέπει να υπάρχει υπομονή και καλή θέληση. Αν κάνει εντόπισε ο γονιός, με συζήτηση και διάλογο θα βρεθεί λύση και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Η θέση μας είναι, πάντως, ότι πρέπει όλες οι μονάδες να είναι 100% εναρμονισμένες με τα απλά μέτρα. Δεν είναι και κάτι δύσκολο. Είναι η χρήση της μάσκας και η ύπαρξη αντισηπτικών σε όλους τους χώρους, ο αερισμός των αιθουσών, ο καθαρισμός των επιφανειών μετά το κάθε γκρουπ που φεύγει κι έρχεται το άλλο. Είναι τόσο απλά που νομίζω ότι χρειάζεται να σπαταλάμε φαιά ουσία».
ΜΙΚΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Στη συνέχεια είπε ότι «ο αριθμός των μαθητών στα φροντιστήρια τα τελευταία χρόνια είναι μικρός σε κάθε τμήμα. Όταν ήμουν μαθητής, σε ένα τμήμα ήμασταν 15 παιδιά. Αυτήν τη στιγμή ο μέσος όρος σε ένα τμήμα φροντιστηρίου είναι 5-6 παιδιά. Ούτως ή άλλως και προ του κορωνοϊού εμείς τηρούσαμε τις αποστάσεις διότι δουλεύουμε με ολιγάριθμα τμήματα.
Είναι μια προσέγγιση την οποία έχουν ασπαστεί οι περισσότεροι συνάδελφοι. Τη ζητούν οι μαθητές και οι γονείς κι έτσι τα τμήματά μας είναι ολιγόριθμα. Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν είναι δύσκολη για μας. Είναι λίγο άβολη για όλους η κατάσταση, σε βγάζει από μία ρουτίνα, αλλά αυτό ισχύει για όλους. Είμαστε εκπαιδευτικοί κι απαιτείται να δείξουμε και την ανάλογη υπευθυνότητα».

