«Δράσεις πολιτισμού σημαντικές για το Δήμο Καβάλας αλλά και προβλήματα ελλείψει κρατικής χρηματοδότησης» αναγνωρίζει η Δήμαρχος Καβάλας

Την Δευτέρα το ΤΕΙ συνδέθηκε με την Unesco σε μία εκδήλωση που έγινε στην Δράμα όπου παραβρέθηκε και η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα η οποία έκανε σχετικές δηλώσεις.

Η κ. Τσανάκα  ανέφερε ότι «Η ΟΥΝΕΣΚΟ έχει πολλές δραστηριότητες και αυτή που παρακολουθήσαμε στη Δράμα ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Το ΤΕΙ Καβάλας συνδέθηκε με την ΟΥΝΕΣΚΟ σε ό,τι αφορά τα θέματα του Δελταϊκού συστήματος, των υδάτων, του περιβάλλοντος και επομένως συνδέθηκε με την έδρα του ΤΕΙ ΑΜΘ που έχει να κάνει με δάση, με Δέλτα ποταμών και οικοσυστήματα και αγροτουρισμό.

Η δε πρόεδρος της Unesco  κ. Τζιτζικώστα μας ανακοίνωσε ότι προτείνει τη Δράμα και την Καβάλα σαν την τρίτη και τέταρτη πόλη της Ελλάδας που μπαίνει στις πόλεις της γνώσης. Έχει σχέση με την ΟΥΝΕΣΚΟ και οι άλλες δύο πόλεις είναι η Λάρισα και το Ηράκλειο. Εξαιρετικά σημαντικές πόλεις πια και για την ΟΥΝΕΣΚΟ. Μόνο το όνομα που ακούγεται παντού θα είναι πολύ σημαντικό. Απλά χρειάζεται δουλειά πια αυτό το καλό αποτέλεσμα.

Από την άλλη η εκδήλωση της επιτυχίας εισόδου στην ΟΥΝΕΣΚΟ του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ήταν να ρυθμιστεί με τον κ. Μπαλτά στη διάρκεια εδώ παραμονής του. Θα σταματούσε στους Φιλίππους από ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Θα κάναμε την εκδήλωση και είχαμε σχεδόν προετοιμάσει την εκδήλωση και εμείς και η αρχαιολογία αλλά τώρα με τον ανασχηματισμό θα πρέπει να δούμε με τη νέα υπουργό πότε θα γίνει αυτή η εκδήλωση».

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Για δε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης η δήμαρχος  σχολίασε ότι «Και από την άλλη γενικά με τον ανασχηματισμό αποκλείονται από την κυβέρνηση όλοι οι καβαλιώτες βουλευτές και φεύγει και ο Τρύφων Αλεξιάδης που γνώριζε και ήθελε να βοηθήσει την περιοχή. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την Καβάλα.

Γιατί μπορεί κάποιοι βουλευτές να λένε ότι δεν χρειάζεται να παρεμβαίνεις, η αλήθεια είναι ότι άπαντες πρέπει να παρεμβαίνουν ειδάλλως όλοι θα έχουν πρόβλημα. Εμείς θα περιμένουμε λίγο τους νέους υπουργούς, να ενημερωθούν και σιγά σιγά να δούμε πότε θα τους δούμε. Και σε θέματα πολιτισμού νομίζω ότι η νέα υπουργός θα έρθει και κοντά μας που έπαιξε στους Φιλίππους, Η κ. Κονιόρδου είναι σοβαρό άτομο και ελπίζω να προσφέρω πολλά».

ΠΑΙΔΙΚΟΙ

Σε ότι αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς και τους απλήρωτους συμβασιούχους εργαζόμενους δήλωσε ότι «Και όλα εξαρτώνται από τους ανθρώπους. Όσο για τους παιδικούς σταθμούς, η ΕΤΑΑ που διαχειρίζεται τους εργαζόμενους μέσω ΕΣΠΑ, αυτά είναι ευρωπαϊκά προγράμματα, υποψιάζομαι ότι υπάρχει και ελληνική συμμετοχή και επειδή το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να βάλει τη δική του συμμετοχή για αυτό και έχουμε αυτή την καθυστέρηση.

Ο Δήμος Καβάλας όμως επιχορήγησε το νομικό πρόσωπο και πλήρωσε μέχρι και Αύγουστο, τρεις μήνες που δεν ήρθαν χρήματα, Εμείς δεν μπορούμε συνέχεια να πληρώνουμε το προσωπικό και το κράτος να σφυρίζει αδιάφορα. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σχολικές καθαρίστριες. Αλλά εκεί τα ποσά είναι χαμηλά. Και δεν μπορεί στους παιδικούς ο Δήμος Καβάλας να χρεώνεται συνεχώς και αυτό καταντά να γίνεται συνήθεια Είμαστε σε ένα κράτος με δυσκολίες αλλά και εμείς δεν μπορούμε να πληρώνουμε συνεχώς. Και το θέμα είναι πανελλήνιο και ότι τοπικό. Όσο για τα 90χιλιάδες ευρώ ακόμη περιμένουμε. Έφυγε ο  υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουπλής και ακόμη αναμένουμε τα λεφτά που δώσαμε για τους πρόσφυγες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.