ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Διαπραγματεύσεις για το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου μεταξύ Δήμου Καβάλας και Υπ. Άμυνας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ζήτημα της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στον Δήμο Καβάλας και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να επιτευχθεί υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, για το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου στο Περιγιάλι Καβάλας στο οποίο ο Δήμος Καβάλας επιδιώκει να κατασκευάσει μία ξενοδοχειακή μονάδα και ένα Μητροπολιτικό Πάρκο.  Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε   συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Δημάρχου κ.  Τσανάκα, με την παρουσία του Διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων Γιώργο Ζησιμάτο και άλλα στελέχη του Υπουργείου. Στην συνάντηση  δημιουργήθηκε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και αναμένεται  το ζήτημα να προχωρήσει με  ταχύτερους ρυθμούς. Στην  συνάντηση αυτή παραβρέθηκε και ο κ. Τσακίρης Γιώργος από πλευράς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Καβάλας που έκανε και σχετικές δηλώσεις.

 Όπως τόνισε αρχικά «Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων ουσιαστικά διαπραγματεύσεων που υπάρχουν μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της υπηρεσίας ουσιαστικά που έχει δημιουργηθεί με την οποία προστάται ο κ. Ζησιμάτος και στα πλαίσια της περιοδείας που κάνει ο κ. Ζησιμάτος είχαμε μια συνάντηση την οποία επιδιώκαμε να έχουμε εδώ και καιρό.

 Πράγματι τα κατάφερε ο κ. Ζησιμάτος και παρέστη συνοδευόμενος από την σύμβουλο του υπουργείου την κ. Παλαιοδήμου και τον συνταγματάρχη ο οποίος έχει υπό την ευθύνη του την ανάπτυξη των ακινήτων του στρατού, τον κ. Ιωακειμίδη».

 ΚΛΙΜΑΚΙΟΟ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

Ακολούθως εξήγησε ότι «Αυτό το κλιμάκιο ήρθε από την Αθήνα και έγινε μια ουσιαστικά συζήτηση – από όσο γνωρίζω – με τη Δήμαρχο Καβάλας, αναφορικά με το στρατόπεδο Ασημακοπούλου, και κυρίως για να διευκρινιστούν κάποια θέματα τα οποία αφορούν τις σχέσεις μας, μια και είχαν δημιουργηθεί κάποιες παρανοήσεις και παρεξηγήσεις.

Η ουσία είναι ότι έχουν προχωρήσει τα πράγματα, είμαστε σε καλό δρόμο, υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του στρατού, της υπηρεσίας δηλαδή που είναι αρμόδια για την αξιοποίηση των ακινήτων.

 Είναι σε καλό δρόμο η υπόθεση της παραχώρησης και το τι πρέπει να γίνει με το στρατόπεδο Ασημακοπούλου, ενώ συζητήθηκε το πώς θα αξιοποιηθεί, το πλάνο ανάπτυξης για να δημιουργηθεί το μητροπολητικό πάρκο, εντός του οποίου προβλέπονται και κάποιες εμπορικές χρήσεις και το ζήτημα περνάει πλέον στα τεχνικά επίπεδα.

 Θα πρέπει να ασχοληθούν πλέον οι νομικοί, τοπογράφοι, πολεοδόμοι και κάθε άλλος αρμόδιος για να ληφθούν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για να προχωρήσουμε σε μια προγραμματική συμφωνία, ένα έγγραφο μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του υπουργού Εθνικής Άμυνας πλέον για να έρθει το θέμα εντός του δημοτικού συμβουλίου και να ολοκληρωθεί η παραχώρηση».

 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Πρόσθεσε δε πως «Υπάρχουν ζητήματα πλέον που έχουν δουλειά, όπως η πολεοδόμηση ενός τμήματος το οποίο θα παραχωρηθεί στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας έτσι ώστε εκεί να μπορέσουν να δημιουργηθούν τουριστικής φύσης δραστηριότητες.

 Αυτό χρειάζεται αλλαγή του Πολεοδομικού Σχεδιασμού, ο οποίος ήδη υπάρχει, ώστε να γίνει πλέον τουριστικού περιεχομένου.

 Μιλάμε δηλαδή για υπόθεση που νομίζω ότι θα λυθεί σύντομα από τις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας  και τις υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας ώστε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

 Υπάρχουν ανοικτά ζητήματα που ζητούν λύση. Όπως για παράδειγμα θα πρέπει από πλευράς Δήμου Καβάλας να εκπονηθεί μια οικονομοτεχνική μελέτη για το τι θα γίνει εκεί, πως και πόσο θα κοστίσει.

 Όλα αυτά βέβαια μπορούν να προβλεφθούν μέσα στην οικονομοτεχνική συμφωνία και τα χρονικά όρια και περιθώρια που πρέπει να γίνουν αυτά πρέπει να ορισθούν. Βρισκόμαστε σε ένα καλό δρόμο και ας προχωρήσουμε γρήγορα επ αυτού».

 Ο ίδιος ο κ. Τσακίρης τέλος ανακοίνωσε ότι το κλιμάκιο επισκέφθηκε και το Δήμαρχο Παγγαίου κ. Αναστασιάδη μια και εκεί υπάρχει ανοικτό το ζήτημα της παραχώρησης στο Δήμο Παγγαίου της Λέσχης Αξιωματικών.

 «Και εκεί φαίνεται να υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία για να παραχωρηθεί η Λέσχη Φρουράς στο Δήμο Παγγαίου» τόνισε καταληκτικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *