ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Δεν θα κλείσουν τα καταστήματα εστίασης της Καβάλας σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος των επιχειρήσεων εστίασης της Καβάλας για 10 ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Εστιατόρων Καβάλας κ. Μάκη Κωνσταντινίδη η Ομοσπονδία τους δεν έχει εκδώσει τέτοια ανακοίνωση και οι όποιες ενέργειες θα γίνουν μετά την ΔΕΘ.

Ο ίδιος είπε ότι «το σωματείο εστιατόρων της Καβάλας όπως και τα περισσότερα, ανήκουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΕΣΕ). Δεν εκπροσωπούμαστε από την ΠΑΣΚΕΔΗ. Σε επικοινωνία που είχαμε με τη δική μας ομοσπονδία, μας είπαν ότι θα πάρουν τις αποφάσεις τους μετά τη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού σχετικά με την εστίαση. Μετά θα παρθούν οι αποφάσεις για τον κλάδο. Για το διάστημα που λένε, μια βδομάδα με δέκα μέρες απεργία, δεν θα συμμετάσχουμε. Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Δεν μπορεί να είναι για τόσες πολλές μέρες. Άλλο για 1-2 μέρες και άλλο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα προβλήματα υπάρχουν. Και με το ωράριο που κλείνουμε στις 12 το βράδυ. Αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα για τις ταβέρνες και τα εστιατόρια, όσο για τα υπόλοιπα μαγαζιά. Υπάρχουν κάποια που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και προσφέρουν φαγητό και ποτό. Γι’ αυτούς είναι οδυνηρό. Πρέπει να δοθεί μια παράταση, 12 η ώρα είναι πολύ λίγο και δεν λύνει κανένα πρόβλημα αυτό το μέτρο. Απλά μετά συνωστίζεται η νεολαία σε κάποια σημεία, όπως στο λιμάνι εδώ στην πόλη μας. Δεν υπάρχει κάποια θετική έκβαση σε σχέση με τον κορωνοϊό».

ΚΑΜΨΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «για τα οικονομικά προβλήματα, περιμένουμε την εξαγγελία που θα κάνει ο πρωθυπουργός σήμερα στη ΔΕΘ σχετικά με την εστίαση. Από ‘κει και πέρα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας σαν Ομοσπονδία.

Για τον κλάδο μας εδώ στην Καβάλα δεν μπορούμε να πούμε ότι τα πράγματα είναι απογοητευτικά. Ο κόσμος συνεχίζει να βγαίνει σε ένα μεγάλο ποσοστό. Κάποιοι φυσικά έχουν επηρεαστεί και δεν βγαίνουν. Αλλά η κάμψη δεν είναι τόσο μεγάλη. Από την άλλη, όμως, πολλά μαγαζιά που δούλευαν και με τον τουρισμό, έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα. Πρέπει να υποστηριχθεί ο κλάδος, ειδικά στα μαγαζιά που έχει πέσει τόσο πολύ ο τζίρος, για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *