«Δεν γίνεται να τα αφήσουμε όλα στο κέντρο και το κέντρο να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος για το θέμα των δρομολογίων Καβάλας- Πρίνου
Σύσκεψη για τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Θάσου έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου με την παρουσία των δημάρχων Θάσου, Νέστου και Καβάλας, αλλά και άλλους φορείς όπως και ο Λιμενάρχης κ. Βρύζας. Ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις έως ότου λυθεί το πρόβλημα των λίγων δρομολογίων.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την Πέμπτη κάναμε την πρώτη σύσκεψη της καινούργιας θητείας. Συζητήσαμε όχι μόνο τα θέματα των δρομολογίων αλλά και συναφή θέματα υποδομών. Παρέστησαν οι δήμαρχοι Καβάλας, Θάσου και Νέστου ενώ ο δήμαρχος Παγγαίου μας έστειλε τις απόψεις του γραπτώς. Είχαμε τη δυνατότητα να συνεννοηθούμε επιδεικνύοντας μία πολύ καλή συναντίληψη των θεμάτων και θα επανέλθουμε επί του θέματος και ενδεχομένως θα είμαστε και με τους υπόλοιπους φορείς παρέα. Ούτως ή άλλως η προσπάθεια η οποία κάνουμε είναι για το καλό της περιοχής και τη στηρίζουμε και θα τη συνεχίζουμε μέχρι να βρούμε αποτελέσματα».
ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Πρόσθεσε ότι «διαφωνώ με τη λογική του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Όλοι οι φορείς, ακόμη και αυτοί που έχουν συνδικαλιστική υπόσταση, στηρίζουν το να είναι όλα τα δρομολόγια στο κεντρικό συμβούλιο του ΣΑΣ. Προσωπικά υποστηρίζω την άποψη μαζί με η διοίκηση της Περιφέρειας, ότι τα δρομολόγια που είναι μέχρι 15 μίλια, τα δρομολόγια που έχουν αφετηρία και κατάληξη μέσα στα όρια ενός Νομού, θα πρέπει να τα επιλαμβάνεται η Περιφέρεια, όπως γινόταν παλαιότερα και όπως πρέπει να το επαναφέρουμε τώρα. Δεν γίνεται να τα αφήσουμε όλα στο κέντρο και το κέντρο να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς».

