Κύριο άρθροΠολιτική

Για ελλιπή καθαριότητα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας κάνει λόγο ο δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Σωτηριάδης

Για ελλιπή καθαριότητα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας κάνει λόγο σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Σωτηριάδης, επιρρίπτοντάς ευθύνες στον πρόεδρο του κ. Τζατζάρη.

Όπως σημείωσε ο κ. Σωτηριάδης «Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα αρκετοί γονείς διαμαρτύρονται και σε εμένα προσωπικά αλλά και στη δημοτική μας παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών»  για το θέμα που αφορά την καθαριότητα των χώρων στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτός ο χώρος φιλοξενεί εκατοντάδες μικρά και μεγάλα παιδιά. Προφανώς και τους εργαζόμενους και τους γονείς των παιδιών, οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για θέματα ασφάλειας και υγιεινής, θέματα  τα οποία νομίζω ότι είναι αυτονόητα και δεν θα έπρεπε να διαμαρτύρονται καν οι γονείς για να επιληφθεί ένα τέτοιο σοβαρό θέμα αρμοδίως.

Και όντως το όλο ζήτημα τέθηκε αρμοδίως και προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας  κ. Τζατζάρη ο οποίος μας απάντησε ότι η 8μηνη σύμβαση της υπάρχουσας καθαρίστριας έχει λήξει οπότε τώρα δεν υπάρχει καθαρίστρια για να καθαρίσει τον δημοτικό ωδείο».

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Μάλιστα βάσει της πληροφόρησης που έχει ο κ. Τζατζάρης προχώρησαν σε μια ιδιωτική συμφωνία με ένα ιδιωτικό συνεργείο – άλλωστε αυτό ακούσθηκε και μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου – το οποίο έρχεται και καθαρίζει. «Μας είπε ο κ. Τζατζάρης ότι αυτό το συνεργείο καθαρίζει κάθε Σάββατο και δη εθελοντικά.

Αυτό το εθελοντικά πραγματικά μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση γιατί καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί τα ιδιωτικά συνεργεία να μπαίνουν σε ένα χώρο και μάλιστα εθελοντικά να καθαρίζουν …. Μιλάμε πια για μαύρη εργασία…. Όμως πέρα από αυτό θα έπρεπε αυτό το πρόβλημα να λυθεί με μια καθαρίστρια ή ένα καθαριστή που δουλεύει με κάποιου είδους σύμβαση στο Δήμο Καβάλας.

Θα μπορούσε δηλαδή να πηγαίνει κάποιες ώρες και να δουλεύει στο Δήμο Καβάλας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα οριστικά. Γιατί μιλάμε για έναν χώρο στον οποίο μπαινοβγαίνουν καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι. Και αυτό είναι σημαντικό για έναν χώρο που προάγει την τέχνη και τον πολιτισμό, που θα βγάλει ανθρώπους σημαντικούς. Και όλα αυτά σε έναν χώρο που θα έπρεπε το πρόβλημα να έχει ήδη λυθεί».

Βέβαια και πάλι βάσει της πληροφόρησης που έχει ο κ. Σωτηριάδης, ο κ. Τζατζάρης μίλησε με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Τσουρουκίδη ο οποίος δεσμεύθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί καθαρίστρια. « Μένει να το δούμε αν και οι γονείς έχουν τις επιφυλάξεις τους. Όπως και να έχει αυτό καταδεικνύει την σοβαρότητα ή μη – αυτό ο κόσμος θα το κρίνει – του πως αντιλαμβάνεται η σημερινή διοίκηση του Ωδείου κάποια προβλήματα που προκύπτουν και μάλιστα σε ένα χώρο που είναι στολίδι. Σε ένα χώρο με μαθητές και μαθήτριες που φέρουν διακρίσεις συνεχώς. Για άλλη μια φορά γινόμαστε ρεζίλι για ένα θέμα που δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε από την στιγμή που μιλάμε για καθαριότητα χώρου» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *