ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Ας προβληματιστούν όλοι αυτοί που επικαλούνται ότι στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία», δήλωσε ο Θέμης Καλπακίδης μετά την τελευταία σύλληψή του για εργασίες του ΤΑΡ χωρίς άδεια, σε δικό του χωράφι

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης για παρακώλυση εργασιών του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ που έγιναν χωρίς την άδεια του, σε χωράφι που καλλιεργεί. Ο κ. Καλπακίδης τελικά αφέθηκε ελεύθερος, ενώ υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Ο ίδιος είπε ότι «η κοινοπραξία του ΤΑΡ εισέβαλλε σ’ ένα χωράφι της οικογένειάς μου που ήταν με πολυετή καλλιέργεια τριφύλλι και κατέστρεψε την παραγωγή χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Έγιναν μηνύσεις, πήγα στο αυτόφωρο για παράνομη βία και η κοινοπραξία, τίποτα, όλα καλά, συνέχισε την καταστροφή. Ενώ έγιναν μηνύσεις ονομαστικά, τα ελέγχει εισαγγελέας. Όπως εισβάλλουν κατακτητές σε μία χώρα έτσι ακριβώς, αντί να εισβάλλουν με αεροπλάνα, εισέβαλλαν με τα μηχανήματά τους και κατέστρεψαν την περιουσία μας. Όπως συνηθίζουν να κάνουν, άλλωστε, τον τελευταίο καιρό και γενικώς παντού».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Οι εργασίες συνεχίζονται, δεν αποζημιώθηκαν αρκετοί από αυτούς που είναι εκεί, είτε γιατί δέχονται, είτε γιατί δεν δέχονται. Κάποιοι από αυτούς που δέχθηκαν δεν έχουν αποζημιωθεί, οπότε προσπαθούμε και καταλάβουμε τι συμβαίνει τελικά σ’ αυτήν τη χώρα.

Μ’ εμένα ή την οικογένειά μου ποτέ δεν ήρθαν σε επαφή. Και για το ότι μπήκαν στο χωράφι, δεν το αιτιολόγησε κανείς. Δεν είπε κανείς τίποτα. Και μπήκαν στο χωράφι μου να δω τι γίνεται και με συνέλαβαν. Μου έκαναν μήνυση από την κοινοπραξία γιατί φοβήθηκαν –λέει- καμιά 50αριά άνθρωποι που ήταν εκεί και δεν ξέρω τι ήταν αυτό που τους προκάλεσε φόβο και κατηγορούμαι για βία. Και ήμουν μόνος μου. Αυτή είναι η κοινοπραξία του ΤΑΡ, αυτοί είναι όλοι αυτοί που συμπεριφέρονται με τέτοιον τρόπο σε μας και πραγματικά είναι απορίας άξιο για το ποιος θα προστατέψει τις δικές μας περιουσίες και εμάς τους Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς δεν βλέπω κάτι διαφορετικό.

Αυτή τη στιγμή οι εργασίες γίνονται και μέσα στο χωράφι μου και έχουν καταστρέψει την παραγωγή. Είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά. Ας προβληματιστούν όλοι αυτοί που επικαλούνται ότι στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία».

«ΟΛΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΑΡ»

Για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων είπε ότι «ποιος να κινητοποιηθεί όταν όλα είναι υπέρ του ΤΑΡ. Έχουν γίνει μηνύσεις εδώ και 2 χρόνια, έχουν γίνει καταγγελίες για καταστροφές περιουσιών και δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα. Ποιος να κινητοποιηθεί, από τη στιγμή που γίνονται καταστροφές –με ποιο δικαίωμα- κι ενώ είναι υποχρεωμένοι να μας δείξουν τα απαραίτητα έγγραφα πώς καταστρέφουν την περιουσία μας, συλλαμβανόμαστε και πηγαίνουμε μέσα. Διά της βίας. Και ο ΤΑΡ κάνει τη δουλειά του κανονικά χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Στη δική μου περίπτωση τον ιδιοκτήτη –γιατί τα χωράφια είναι ενοικιαζόμενα- τον βρήκαν προχθές και είχαν καταθέσει –λένε- τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στον αρχικό κληρονόμο, έναν από τους γονείς του».

Κλείνοντας είπε ότι «τελικά δεν μας προστατεύει κανείς, εμάς τους πολίτες και τις περιουσίες μας, παρά μόνο ζητάνε να πληρώνουμε φόρους και να είμαστε σωστοί απέναντι στις υποχρεώσεις μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *