Έκτακτη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ με αφορμή τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Κεφαλογιάννη στην Καβάλα
Έκτακτη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας θα πραγματοποιηθεί σήμερα ή αύριο με αφορμή την επίσκεψη της πρώην υπουργού κ. Κεφαλογιάννη στην Καβάλα και την μη ενημέρωση της ΝΟΔΕ σχετικά. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χαράλαμπος Δράκος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για το όλο γεγονός.
Συγκεκριμένα είπε ότι «σε οποιαδήποτε επίσκεψη κομματικού στελέχους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, είναι κομματική υποχρέωση να ενημερώνεται η Νομαρχιακή Επιτροπή, έστω ο Πρόεδρος με ένα τηλέφωνο. Αυτό το πράγμα δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση και επειδή κατ’ επανάληψη έχουν συμβεί 2-3 φορές τέτοια γεγονότα, είπαμε να αντιδράσουμε ως οφείλουμε, διότι η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας –πρόσφατα εκλεγμένη- είναι ο σύνδεσμος βάσης και κομματικής ηγεσίας.
Θα γίνει μία έκτακτη νομαρχιακή επιτροπή αυτήν τη βδομάδα, δεν έχει προσδιοριστεί η μέρα, πιθανόν να είναι αύριο ή μεθαύριο (σ.σ. σήμερα ή αύριο), με τη συμμετοχή και του βουλευτή του κ. Παναγιωτόπουλου που είναι αυτοδικαίως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και των 5 πολιτευτών των τελευταίων εκλογών. Και από ‘κει και πέρα θα αποφασίσουμε τον τρόπο διαμαρτυρίας μας για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Η δικαιολογία ότι επρόκειτο για ιδιωτική επίσκεψη δεν ευσταθεί. Όταν έχεις ιδιωτική επίσκεψη δεν δίνεις το πρόγραμμα επισκέψεών σου στον Τύπο, αυτά δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε.
Με την κα Κεφαλογιάννη δεν μίλησα αλλά δεν είναι προσωπική της υπόθεση. Εγώ όταν φεύγω και πάω π.χ. για 3 μέρες στα Τρίκαλα ή στην Καρδίτσα, θα πάρω και το τηλέφωνο του προέδρου της ΝΟΔΕ. Θα το έχω μαζί μου, θα πάει εκεί… «συνάδελφε, τι έγινε; Ήρθα για 2-3 μέρες. Πώς πας, τι γίνεται;. Θα πούμε κάτι. Η κάθε Νομαρχιακή Επιτροπή έχει διακριτό ρόλο, οργανωτικό και ειδικά ο πρόεδρος ο οποίος είναι η αιχμή του δόρατος για όλες αυτές τις διαδικασίες».

