Σχόλια

Τα σχόλια της ημέρας

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

ΘΑΣΟΣ

Η Θάσος πραγματικά κινείται πολύ καλά στο τουριστικό κομμάτι παρά τις όποιες γκρίνιες των επαγγελματιών. Το νησί φέτος μέχρι στιγμής δείχνει αυξητικές τάσεις στον τουρισμό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗ

Αύξηση κατά 17% σημειώθηκε το Μάιο στις αφίξεις στο Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη. Ο κ. Αμοιρίδης ανέφερε ότι «Γενικότερα η εικόνα από τον Απρίλιο και μετά που ξεκίνησε η τουριστική κίνηση για την περιοχή και δη από εδώ και στο εξής που πάμε στην υψηλή περίοδο είναι πολύ καλή. Η κίνηση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που ήταν πέρσι και τα πράγματα παρά τις συνθήκες και τις αντιξοότητες, μια εκ των οποίων ήταν και είναι το προσφυγικό, πάει καλά. Ποσοστά θα έχουμε στο τέλος του μήνα, αλλά τον Μάιο ήμασταν κατά 17% αυξημένοι στο αεροδρόμιο της Καβάλας ενώ στα πλοία στα λιμάνια της Καβάλας και της Κεραμωτής, πέρσι είχαμε κίνηση 140 χιλιάδων και  φέτος φτάσαμε στις 142 χιλιάδες.  Ο Ιούνιος μας δείχνει μια εικόνα ότι είμαστε πολύ καλύτερα από πέρσι ενώ μιλώντας και με πρακτορεία και πράκτορες περιμένουμε κάτι το καλύτερο ενώ η παραλιακή ζώνη της ΑΜΘ με κυρίαρχο την Θάσο, την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη, έχουν πληρότητες που ξεπερνούν το 90%. Μιλάμε για μια μεγάλη επιτυχία και μιλάμε για μια αναζήτηση και στο booking που φθάνει πάνω από το 90%».

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τελικά είναι σίγουρη η μεταφορά των προσφύγων από την Άσπρη Άμμο στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Το ανακοίνωσε και ο υπουργός  Άμυνας κ. Καμένος.  Μάλιστα το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, λόγω και των αντιδράσεων των κατοίκων Περιγιαλίου…

ΟΛΚ

Στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας υπάρχει σχεδιασμός για το κτίριο του Τελωνείου οπόταν μόλις μεταφερθούν από αυτό οι υπηρεσίες του θα μετακομίσει εκεί ο Οργανισμός και το κτίριο όπου έχει για έδρα του σήμερα θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Το επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος κ. Ηλιάδης.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Το Air Sea Show  είναι παρελθόν και  μένει να δούμε ποια θα είναι η επόμενη ημέρα. Διότι ακούστηκε και το ενδεχόμενο να μην επαναληφθεί η εκδήλωση.  Είναι και θέμα κόστους…

ΒΦΛ

Συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή η  απεργία των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων με τους απεργούς να επιδεικνύουν μία πρωτοφανή μαχητικότητα ενώ χθες είχαμε και επεισόδια όπως αναφέρουμε και στο κύριο άρθρο μας. . Μένει να δούμε αν θα αλλάξει στάση η Διοίκηση της εταιρείας, με τον κ. Μπεχράκη να δηλώνει πως η εταιρεία τους προσφέρει εργασία και όποιος την επιθυμεί την έχει. .

ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Βέβαια το ευχάριστο για τους εργαζομένους στη Βιομηχανία είναι το γεγονός ότι τυγχάνουν της στήριξης της Καβαλιώτικης κοινωνίας ενώ και ο πολιτικός κόσμος είναι στο πλευρό τους. Για παράδειγμα τη Δευτέρα το πρωί είδαμε το βουλευτή κ. Εμμανουηλιδη να τους μιλάει πάνω από μια ώρα, να τους ενημερώνει και να ενημερώνεται.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Την ίδια ώρα που όπως έγινε γνωστό η διοίκηση της εταιρίας εμμένει να προβαίνει σε προσλήψεις εργαζομένων. Από την άλλη και χθες οι 200 εργαζόμενοι που είναι σε διαθεσιμότητα δεν επέτρεπαν να μπουν στο εργοστάσιο άλλοι εργαζόμενοι εκτός από το προσωπικό ασφαλείας.

Από την άλλη είχαμε επεισόδια με τις βάρδιες που η εταιρεία επιχείρησε να τις μετακινήσει μέσω θαλάσσης…  Άντε να δούμε τι θα μας ξημερώσει σήμερα, όταν μάλιστα στις 6 το πρωί κατάφερε να μπει η πρώτη βάρδια των εργαζομένων  στο εργοστάσιο…

Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα παραβρεθεί σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις της Καβάλας ενώ στις 11.25 το πρωί περίπου θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο της πόλης. Επίσης όπως έγινε γνωστό ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί και τη Θάσο το απόγευμα όμως.

ΤΡΕΧΕΙ

Το έργο της ανάπλασης της οδού Βενιζέλου τρέχει με καλούς ρυθμούς παρά τις υψηλές θερμοκρασίες ενώ υπογειώνονται και τα δίκτυα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ με παράλληλη αντικατάσταση του δικτύου της ΔΕΥΑΚ. Και νομίζουμε ότι το κομμάτι αυτό των εργασιών είναι και το καλύτερο κομμάτι του έργου.

ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΉ

Τις τελευταίες μέρες είχαμε έξαρση σε δασικές πυρκαγιές στην Καβάλα και αυτό  θέλει πολύ προσοχή. Όχι μόνο από τις υπηρεσίες αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες για ευνόητους λόγους.

Η ΑΓΟΡΑ

Ικανοποιητική κρίνεται η αγοραστική κίνηση στην πόλη της Καβάλας και λόγω του αυξημένου αριθμού των τουριστών που επισκέπτονται την αγορά. Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τον Ιούλιο θα αυξηθεί περισσότερο το τουριστικό ρεύμα στο χερσαίο τμήμα του Νομού Καβάλας.

ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ

Άλλωστε όπως πληροφορηθήκαμε μεγάλες είναι οι πληρότητες σε όλα τα ξενοδοχεία του νομού. Και φέτος αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση ο τουρισμός συνολικά στο νομό.

ΣΕΡΒΟΙ

Τέλος, σε ότι αφορά τους τουρίστες την έκπληξη την έχουν κάνει οι Σέρβοι για το Νομό Καβάλας. Οι τελευταίοι έχουν κατακλύσει κυρίως στη Θάσο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *