“Χρειάζονται βήματα για την μετατροπή της δωρεάς σε ΚΑΠΗ στην Παναγία” δηλώνει ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη»  Ανέστης Δημητριάδης

Μία Καβαλιώτισσα δώρησε στον Σύλλογο Κατοίκων Παναγίας ένα σπίτι με τον σύλλογο να το μεταβιβάζει στον Δήμο Καβάλας για να λειτουργήσει ως ΚΑΠΗ. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ανέστης Δημητριάδης υπογράμμισε ότι θα επέμβουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας για να εξετάσουν αν υπάρχει δυνατότητα τέτοιας λειτουργίας.

Αρχικά ανέφερε ότι “Και εμείς μάθαμε την πρόταση μιας συμπολίτισσας μας από την Παναγία η οποία ζει πολλά χρόνια στην Αμερική, το πατρογονικό της στην συνοικία της Παναγίας να τεθεί ως δωρεά προς τον πολιτιστικό σύλλογο Παναγίας ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ και μετά αυτό να περάσει στο Δήμο Καβάλας ώστε με την επέμβαση μας να γίνει μια νέα δομή ΚΑΠΗ στην περιοχή.

Μόνο και στο άκουσμα ότι κάποιος συμπολίτης μας, ακόμη και στις σημερινές εποχές κάνει δωρεά κάτι από το βιός του, κάτι από την περιουσία του για το κοινό καλό δημιουργεί μια ευχάριστη είδηση στα αυτιά ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν στο κοινό καλό.

Σίγουρα θα πρέπει πάνω από όλα και αρχικά να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στη δωρήτρια και αυτό είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Σε δεύτερη φάση βέβαια είχαμε μια κίνηση από τον πρόεδρο του συλλόγου  κ. Φώτη Λαζαρίδη τη Δευτέρα ο οποίος μας ενημέρωσε για την συγκεκριμένη πρόταση της κυρίας και έχουμε κλείσει το ραντεβού μας για να δούμε με την δωρήτρια και τον κ. Λαζαρίδη που είναι αυτό το ακίνητο και αν έστω και οπτικά μπορεί αυτό το ακίνητο να γίνει ΚΑΠΗ”.

Η ΦΑΣΗ

Ο ίδιος βέβαια εξήγησε ότι σε μια δεύτερη φάση θα πρέπει να επέμβουν και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας ώστε να γίνει μια αξιολόγηση. “Όπως καταλαβαίνετε αυτά τα κτήρια της Παναγίας γενικά είναι παλιά οπότε πρέπει να δούμε αν υπάρχει προσβασιμότητα, αν υπάρχει προοπτική πρόσβασης για ΑΜΕΑ, και αν λάβουμε την έγκριση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο κτήριο θα δούμε την τρίτη φάση που αφορά πια τη νομική κάλυψη, ώστε να δούμε αν μπορεί αυτή η δωρεά προς το Δήμο Καβάλας, ή τον Σύλλογο γίνεται νομικά αποδεκτή και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία.

Και τελευταία φάση είναι να βρεθούν τα χρήματα, το προσωπικό μια και μιλάμε για δομή ΚΑΠΗ ώστε να λειτουργήσει κατ΄ ελάχιστον με 3-4 άτομα. Θέλουμε μια φυσιολογική δομή άρα εμπρός μας είναι οι κινήσεις.

Εμείς ευχαριστούμε την δωρήτρια και από εκεί και μετά βλέποντας και κάνοντας” τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *