Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΧΑΡΑΣ

Πραγματικά τα φετινά Χριστούγεννα ήταν ένα τετραήμερο χαράς. Κινήθηκαν τα πάντα καλά και βέβαια βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες αν εξαιρέσουμε τις χαμηλές θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου.

Η ΑΓΟΡΑ

Και η αγορά της Καβάλας φυσικά κινήθηκε ικανοποιητικά δεδομένου ότι λειτούργησε και την Κυριακή. Ο κόσμος κυριολεκτικά ότι είχε και δεν είχε το έδωσε. Και ήταν αναμενόμενο βέβαια αφού πάντοτε παραδοσιακά αυτές τις εορταστικές  μέρες ο κόσμος ξοδεύει ότι έχει και δεν έχει.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Από την άλλη αυτό που μας έμεινε από αρνητικής άποψης ήταν το κυκλοφοριακό χάλι που ζήσαμε όλες αυτές τις μέρες ιδίως Σάββατο. Η πόλη της Καβάλας ήταν απροσπέλαστη από κυκλοφοριακό κομφούζιο και οι ευθύνες βαραίνουν όλους τους αρμοδίους. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία προσπάθησαν αλλά κατά την προσωπική μας άποψη όχι σθεναρά.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Το θέμα που επίσης απασχόλησε την προηγούμενη βδομάδα τα μέσα ενημέρωσης αφορούσε τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με τους απολυμένους της ΒΦΛ. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια να βρεθεί μια λύση για την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Να υπενθυμίσουμε ότι το Σωματείο δεν δέχθηκε την αρχική πρόταση για επαναπρόσληψη των απολυμένων με δόσεις, ήθελε επαναπρόσληψη εφάπαξ. Και είχε δίκιο.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Τελικά επετεύχθη η συμφωνία μεταξύ της διοίκησης της Βιομηχανίας και του Σωματείου των Εργαζομένων και έτσι οι απολυμένοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους στις 22 Ιανουαρίου!!!  Ήταν μία εξαιρετική εξέλιξη που δικαίωσε τον αγώνα των απολυμένων, αγώνα  που ξεπέρασε τον 1,5 χρόνο.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Μάλιστα οι απολυμένοι από σήμερα θα μεταβούν στα γραφεία της Βιομηχανίας για να υπογράψουν την επαναπρόσληψη τους.

ΠΕΡΙ ΤΑΡ

Ένα άλλο θέμα που έπαιξε την προηγούμενη βδομάδα είχε να κάνει με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ. Η εταιρία όπως φάνηκε και από τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν κάνει πίσω και προτείνει απλά αντισταθμιστικά οφέλη για τους αγρότες.

ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ

Την ίδια ώρα που ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος δηλώνει δικαιωμένος για τις εξελίξεις στο θέμα  του ΤΑΡ γιατί από την αρχή είχε προτείνει αυτήν τη λύση αλλά δεν εισακούστηκε. Μάλιστα αναμένεται να δώσει  και συνέντευξη τύπου για αυτό το θέμα.

ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ

Πάντως το θέμα αυτό με τον αγωγό ΤΑΡ είναι σοβαρό, δεδομένου ότι οι αγρότες έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ. Καλπακίδης δήλωσε ξεκάθαρα ότι «θα μας βρουν στα χωράφια».

ΑΛΛΑΓΕΣ

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα θα προβεί σε διοικητικές αλλαγές στη διοίκηση του Δήμου. Θα αλλάξει κάποιους αντιδημάρχους και πιθανόν και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου για την εκλογή του νέου προέδρου μετά την ομόφωνη διαγραφή από την παράταξή του κ. Δημήτρη Πιπίνη.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η έκπληξη έγινε την Τρίτη, 2η ημέρα των Χριστουγέννων καθώς η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου καβάλας εργάστηκε κανονικά και έκανε την αποκομιδή των απορριμμάτων. Έτσι δεν πλήγηκαν στα σκουπίδια κάποιες γειτονιές…

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

Από την άλλη στην Καβάλα κάποιοι προσπαθούν να δείξουν την έλλειψη πολιτισμού τους. Στην οδό Ομονοίας στην συμβολή της με την οδό Σαλαμίνος κάποιοι ξεφορτώθηκαν διάφορα χάρτινα απορρίμματα πάνω στο πεζοδρόμιο…. Η εικόνα τα δείχνει όλα…

ΚΙΝΗΣΗ

Από την άλλη πλευρά χθες η κίνηση στους δρόμους της Καβάλας επανήλθε στα συνηθισμένα…  Γιατί να αλλάξουμε άλλωστε…

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Τέλος, χθες συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας  για τελευταία φορά για το 2017. Ας ευχηθούμε το 2018 να είναι καλύτερο ποιοτικά για το Δημοτικό Συμβούλιο, αν και δεν το βλέπουμε…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *