Κύριο άρθροΥγεία

Περιοδεία Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου   σήμερα στην Καβάλα

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ.  Μιχάλης Βλασταράκος, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί στην 1.30 το Νοσοκομείο Καβάλας  στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας όπου θα ξεναγηθεί σε διάφορες Κλινικές. Παράλληλα θα συναντηθεί με το  Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης και Πρίνου-Θάσου καθώς και τον Υπεύθυνο του ΠΕΔΥ-ΜΥ Καβάλας. Η επίσκεψη του κυρίου Βλασταράκου στην Καβάλα, εντάσσεται στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Καβάλα, Δράμα και Σέρρες από τις 28 έως 30 Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα φλέγοντα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Γιατροί της Περιφέρειας και η Κοινωνία γενικότερα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΡΟΚΙΔΗ

Για την επίσκεψη του κ. Βλασταράκου, δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης.

«Είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια επί δικής μου θητείας στον Ιατρικό Σύλλογο όπου γίνεται κάτι τέτοιο. Θα επισκεφθεί και τη Δράμα και τις Σέρρες και είναι πολύ σημαντικό ο πρόεδρος του πρωτοβάθμιου οργάνου μας, να ξέρει τι θα γίνει και τι αφορά τον κλάδο μας.

Έχουν βέβαια γίνει και επισκέψεις και στα νησιά αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Θα ενημερωθεί για όλα τα θέματα που αφορούν στο Νοσοκομείο Καβάλας. Άλλωστε η συνάντηση θα γίνει εδώ και έχουν ήδη προσκληθεί και ο διοικητής και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Καβάλας και οι γιατροί φυσικά. Τα θέματα των Κέντρων Υγείας με τις σοβαρές ελλείψεις κυρίως σε ασθενοφόρα αλλά και σε ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρων και θα είναι εκεί ο κ. Αγγελόπουλος που ανέλαβε τη διεύθυνση της 6ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ εκτός από διευθυντής του Κ.Υ. Θάσου και κοντά θα είναι και εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μια και ο σύλλογος έχει 7 εκπροσώπους και ασχολούνται με θέματα υγείας και θα είναι και ο κ. Παπαδόπουλος νομίατρος, που θα μιλήσει για θέματα σημαντικά μια και θα έχουμε και εκπροσώπους του ΕΟΠΠΥ. Οπότε είναι πολύ σημαντικό το όλο αυτό σχέδιο και θα πρέπει να έχουμε μια σωστή οργάνωση προκειμένου αυτή η τόσο σημαντική εκδήλωση να πάει καλά και να έχει κόσμο. Εμείς θα είμαστε εδώ, θα τον ξεναγήσουμε στο Νοσοκομείο και στα επείγοντα ενώ σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις μας εμείς πρέπει να πιέσουμε και να τους πούμε ότι εφόσον έχουμε πάνω από 300 κρεβάτια πρέπει να έχουμε τμήματα αυτοτελή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΤΗΝ ΜΕΘ

Ο κ. Κροκίδης πρόσθεσε πως «Επίσης θα τον πάμε και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μια και ξεκινάει η περίοδος της γρίπης και εκεί θα φανεί το όλο σκηνικό, αν είμαστε δηλαδή καλά προετοιμασμένοι. Γιατί κάποιοι που θα νοσήσουν θα χρειασθούν νοσηλεία στη ΜΕΘ ενώ θα θίξουμε και την ανάγκη συνέχισης της ψυχιατρικής θεραπείας. Η ψυχιατρική πρέπει να έχει πλέον διαθέσιμα κρεβάτια και υπάρχουν και αρκετά στους ιδιωτικούς φορείς αλλά οι ψυχικές δομές εντός και εκτός νοσοκομείου πρέπει να χρηματοδοτηθούν και με βάση μάλιστα των επιταγών της Ε.Ε. και όλο αυτό το κλίμα της ψυχιατρικής πρέπει να πάει εμπρός. Ο κ. Βλασταράκος θα μείνει εδώ και όταν πάει στη Δράμα και στις Σέρρες και αυτό τιμάει και την περιοχή μας. Και εμείς έχουμε φροντίσει και για το ουσιαστικό και για το κοινωνικό πρόγραμμα αυτής της επίσκεψης».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *