Κανένα πρόβλημα δεν θα προκαλέσει στο κυκλοφοριακό της οδού Βενιζέλου η επιστροφή των αστικών λεωφορείων όπως δεσμεύεται ο πρόεδρος του φορέα Στράτος Μακρογιανίδης

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί κάποιες αντιδράσεις από πλευράς πολιτικών παραγόντων και όχι μόνον για το θέμα της επιστροφής των αστικών λεωφορείων στην οδό Βενιζέλου. Προκλήθηκε ένας θόρυβος που δεν δικαιολογείται σε αυτό τον βαθμό… Μάλιστα στην συνεδρίαση της Τρίτης του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παππάς και Σιμιτσής εξέφρασαν την αντίθεση τους με την επιστροφή των αστικών λεωφορείων στην Βενιζέλου. Η δήμαρχος κ. Τσανάκα δήλωσε πως θα εφαρμόσουν το μέτρο πιλοτικά και αναλόγως θα πράξουν στην συνέχεια. Την ίδια ώρα που οι καταστηματάρχες της οδού του τμήματος που μονοδρομήθηκε διαμαρτύρονται με την απουσία των λεωφορείων καθώς έχουν μειωθεί οι τζίροι τους από 30-40%..

Επίσης και οι κάτοικοι της συνοικίας Αγίου Ιωάννου και κυρίως οι ηλικιωμένοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι αποβιβάζονται στην Ερυθρού Σταυρού.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Στράτος Μακρογιαννίδης σε δηλώσεις του τόνισε πως απορεί για το γεγονός ότι η μείζων αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι με ολόκληρη την αντιπολίτευση, για το γεγονός ότι εισήγαγαν το θέμα στο συμβούλιο  και στην επικαιρότητα με το σκεπτικό ότι τα αστικά λεωφορεία θα εμποδίζουν την κυκλοφοριακή ροή στην Βενιζέλου αν επιστρέψουν … «Πριν 8 μήνες στην οδό Βενιζέλου κυκλοφορούσαν λεωφορεία 14 γραμμών του Αστικού ΚΤΕΛ  χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, δεν δημιουργήσαμε στα 40 χρόνια που διασχίζουμε την Βενιζέλου κανένα απολύτως πρόβλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε πως σήμερα που συναποφάσισαν με την δήμαρχο κ. Τσανάκα να επιστρέψουν στην Βενιζέλου τα Αστικά Λεωφορεία, προέκυψαν αυτές οι αντιδράσεις. «Η δήμαρχος έπραξε πολύ ορθά με την απόφαση της, όπως κάνουν όλοι οι δήμαρχοι της Ευρώπης, που είναι υπέρ των Μέσων Μαζικής  Μεταφοράς» σημείωσε με έμφαση.

ΔΕΝ  ΈΠΡΕΠΕ;

Ο κ. Μακρογιαννίδης αναρωτήθηκε τι έπρεπε άλλο να κάνει η κ. Τσανάκα, δηλαδή να μην επιτρέψει τα αστικά λεωφορεία να κυκλοφορούν και να επιτρέψει σε όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα να κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης  και να επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό, αυτό ζητούν όλοι οι ειδήμονες; «Απορώ πως το θέμα αυτό έγινε μείζονος σημασίας και ξαφνικά ασχολούνται τόσοι πολλοί με την οδό Βενιζέλου όταν εμείς σαν φορέας μεταφοράς είπαμε ξεκάθαρα ότι τα αστικά λεωφορεία δεν θα κυκλοφορούν όλα μαζί, δεν θα συμπίπτουν τα δρομολόγια χρονικά το ένα με το άλλο για να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε πως όλα τα καταστήματα στην Βενιζέλου επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν τα λεωφορεία, όπως και οι μαθητές και οι ηλικιωμένοι αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά  καθώς δεν μπορούσαν εύκολα να μετακινούνται μέσω της Ερυθρού Σταυρού που έχει 4 λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας.» Απορώ ποιος δεν θέλει να επιστρέψουμε στην Βενιζέλου και γιατί, δεν βλέπω τι πρόβλημα θα δημιουργήσουμε  με 4 μόλις αστικές γραμμές, όταν είχαμε 14» σημείωσε με έμφαση.

ΘΕΤΙΚΗ

Υπενθυμίζεται ότι η στάση της δημάρχου είναι θετική με την επιστροφή των λεωφορείων ενώ ο κ. Μακρογιαννίδης σχολίασε πως όλοι οι δήμαρχοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πρέπει να είναι θετικοί με το έργο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που διευκολύνουν το κυκλοφοριακό. «Δηλαδή τι στάση έπρεπε να κρατήσει η δήμαρχος εκτός από αυτήν που κράτησε, απορώ, όταν μάλιστα εμείς σαν φορέας μεταφοράς της υποσχεθήκαμε ότι δεν  θα δημιουργήσουμε το παραμικρό πρόβλημα και θα τηρήσουμε την δέσμευση μας να μην κυκλοφορούν όλα τα λεωφορεία ταυτόχρονα, να μην συμπίπτουν δηλαδή τα δρομολόγια των 4 γραμμών  ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.