Η Νέα Καρβάλη ετοιμάζεται για τον πολιούχο της Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο

Η Νέα Καρβάλη ετοιμάζεται για τον πολιούχο της Άγιο Γρηγόριο. Ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης υπογράμμισε πως στις 24 και 25 Ιανουαρίου γιορτάζει η Νέα Καρβάλη τον Άγιο της με το σκήνωμα του στην ομώνυμη εκκλησία.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «στις 24 και 25 του μήνα αλλά επειδή είναι μεσοβδόμαδα και το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου, η καρδιά των λατρευτικών εκδηλώσεων χτυπάει στη Νέα Καρβάλη. Εδώ είναι το ιερό σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου που μετέφεραν οι πρόσφυγες κάτοικοι της καππαδοκικής Καρβάλης το 1924. Ήρθαν εδώ, έστησαν τα νοικοκυριά τους, έστησαν τη Νέα Καρβάλη και στο κέντρο της έχτισαν το Ναό που εναπέθεσαν το σκήνωμα μαζί με τις ελπίδες, τις προσευχές και το μέλλον τους. Τον τιμούμε κάθε χρόνο στις 25 Ιανουαρίου. Πλήθη πιστών από όλη την περιοχή και πολλά μέρη της Ελλάδας τον τιμούν και έρχονται να πάρουν την ευλογία του, νύχτα και μέρα.

Είναι πολύ σπάνιο να υπάρχει σήμερα, μετά από 1600 χρόνια, άγιος της Εκκλησίας μας που να τιμάται. Είναι ένας από τους τρεις Ιεράρχες, ουσιαστικά ένας από τους θεμελιωτές της θρησκείας μας. Είναι πάρα πολύ σπουδαίο αυτό και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη και την περιοχή ολόκληρη και για την Ελλάδα. Πολύ περισσότερο απ’ όσο το εκλαμβάνουμε. Για μας είναι ο προστάτης και πατέρας μας και όλη μας η ζωή γυρίζει γύρω από τον Γρηγόριο τον Θεολόγο. Αλλά και για όλο τον κόσμο και τον Χριστιανισμό. Είναι κάτι πολύ σπουδαίο αυτός ο θησαυρός για την Καβάλα».

ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Πρόσθεσε ότι «έχει στηθεί ήδη το γνωστό πανηγύρι από την απέναντι πλευρά του δρόμου της Εκκλησίας. Ήρθαν ήδη οι κάθε λογής πραματευτάδες και στήνουν ένα πολύχρωμο παζάρι που θα διαρκέσει μερικές ημέρες και θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν και να πάρουν μια μικρή χαρά στην καρδιά του χειμώνα. Και πάντα ο Αη Γρηγόρης φέρνει κρύο. Όμως αυτό δεν αποτρέπει τον κόσμο και έρχεται στη Νέα Καρβάλη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *