ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Αισιοδοξία για τα έργα που ξεκίνησαν στο Περιγιάλι

Ξεκίνησαν τα έργα στο Περιγιάλι με τις διανοίξεις δρόμων και δημιουργία υποδομών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου κ. Παναγιώτη Μαμτσαδέλη υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία των έργων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «υπάρχει μια αισιοδοξία και μια ικανοποίηση διότι τα έργα ξεκίνησαν και μάλιστα έχουν πιο γοργό ρυθμό από αυτόν που περιμέναμε. Ενώ ο σχεδιασμός ήταν να ανοίξουν συγκεκριμένοι δρόμοι βλέπουμε ότι αυτό το σχέδιο επεκτείνεται. Έγινε και μια σχετική ενημέρωση λίγες μέρες πριν, από τον δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον τεχνικό διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών. Γίνονται οι βασικές διανοίξεις των δρόμων για να γίνουν τα έργα της ύδρευσης, της αποχέτευσης και του ηλεκτροφωτισμού.

Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λύσει ο Δήμος Καβάλας σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής όπου λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους ή τα θερμοκήπιά τους και δεν θέλουν να αποχωρήσουν άμεσα. Ο Δήμος Καβάλας  έκανε πράξη αυτό που ζητήσαμε, δηλαδή είναι πιο ελαστικός σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Έδωσε τον αναγκαίο χρόνο σ’ αυτές τις επιχειρήσεις που είχαν ειδοποιηθεί. Υπάρχει πρόνοια από την πλευρά του Δήμου Καβάλας αυτές οι επιχειρήσεις ή τα θερμοκήπια να μην βρεθούν από τη μία μέρα στην άλλη ξεκρέμαστα, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο πρώτα απ’ όλα τις περιουσίες τους αλλά και το ίδιο το έργο, δηλαδή τη μεταμόρφωση του Περιγιαλίου από μία αγροτική περιοχή στα όρια μιας πόλης, σε μία πόλη. Εντός του 2023 η εικόνα της περιοχής θα είναι πολύ διαφορετική και σ’ αυτό συνηγορεί ότι βλέπουμε μια πολύ σημαντική αρχή».

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

Επισήμανε στη συνέχεια ότι «εξακολουθεί να υφίσταται και η υποχρέωση του Δήμου Καβάλας  να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες για τα επικείμενα που είχαν ενταχθεί στην Πράξη Εφαρμογής και απαλλοτριώνονται από το Δήμο Καβάλας για λόγους ρυμοτόμησης ή αν δεν τους αποζημιώσει να τους απαντήσει σχετικά με τις αιτήσεις που έκαναν για  αποζημίωση. Σ’ αυτό το κομμάτι είμαστε λίγο πίσω αλλά θεωρώ ότι και εκεί θα υπάρξει πρόοδος το επόμενο διάστημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *