Κοινωνία

Κανένα πρόβλημα με τα θεμέλια της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο Καβάλας 

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα θεμέλια της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο Καβάλας όπως διαβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας κ. Φιλιππίδης. Το πρόβλημα υπάρχει στους αρμούς καθώς και στα κάγκελά που έχουν σαπίσει και θα αντικατασταθούν, σύμφωνα με τον ίδιο. Ήδη έχουν έλθει σε επαφή με την Εγνατία Οδό Α.Ε. για να προβούν στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε πως είναι δύο τα θέματα σε εκκρεμότητα αυτή τη στιγμή. «Στη γέφυρα του παλιού Νοσοκομείου το ένα θέμα είναι ο αρμός. Το αντιμετωπίσαμε σε συνεργασία με την Εγνατία Α.Ε., ζήτησα τη συνδρομή της, ήρθε το είδε και μας πρότεινε τον προμηθευτή που κάνει δουλείες μαζί της, άλλωστε είναι το μοναδικό συνεργείο που υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα. Από το Δημοτικό Συμβούλιο ήδη έχει ψηφιστεί η πίστωση για να επισκευαστεί και περιμένουμε αυτό το συνεργείο να έρθει να δουλέψει κάπου εδώ κοντά στην Καβάλα, γιατί διαφορετικά οι τιμές ακριβαίνουν. Να γίνει σε συνδυασμό δηλαδή με άλλη δουλειά την οποία έχει για να βγει και φθηνότερα στο Δήμο Καβάλας» σημείωσε σχετικά.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Συμπλήρωσε δε πως «το δεύτερο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε είναι τα κάγκελα από τη μεριά της θάλασσας που είναι σάπια. Για αυτά γίνεται μια μελέτη στο δήμο ούτως ώστε να μπορέσουμε να τα κατασκευάσουμε. Και τέλος να καθησυχάσω τους Καβαλιώτες ότι οι μηχανικοί που έστειλε η Εγνατία Α.Ε. έκανε μια μακροσκοπική εξέταση των θεμελίων, γιατί σε ορισμένα σημεία εμφανίστηκαν οι οπλισμοί και μας διαβεβαίωσαν όπως εγώ τουλάχιστον ως μηχανικός είχα διαβλέψει, ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Άρα η γέφυρα είναι ασφαλής σε όλο της το μήκος. Τα προβλήματα όσον αφορά τα κάγκελα είναι μικρά, τόσα χρόνια με την αλμύρα της θάλασσας σαπίσανε, είναι φυσιολογική φθορά και τελικά ο αρμός από φυσιολογική φθορά έχει καταστραφεί. Να φανταστεί κανείς ότι τα καινούρια υλικά έχουν χρόνο ζωής εφόσον η κυκλοφορία είναι ήπια μέχρι 10 χρόνια, φυσιολογικό είναι τα πέντε. Ο αρμός αυτός κράτησε λοιπόν 20 χρόνια και, από την εποχή του Αθανασιάδη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *