ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Όσο τα νιτρικά και οι μετρήσεις είναι χαμηλές, δεν είναι καλό να πειράζουμε τα δεδομένα» δηλώνει για το νερό στο Ζυγό ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Χαράλαμπος Κουφατζής

Σε  πολύ χαμηλά επίπεδα είναι τα νιτρικά στο πόσιμο νερό στο Ζυγό Καβάλας όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος τη ΔΕΥΑΚ κ. Χαράλαμπος Κουφατζής. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «τα νιτρικά στο Ζυγός, όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία κι όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις που γίνονται τόσο από την εταιρεία όσο κι από εξωτερικά εργαστήρια και τα οποία είναι δημοσιευμένα στο διαδίκτυο, είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό επετεύχθη με την πρόσμιξη των δύο δεξαμενών και τα νιτρικά πέφτουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Όσο τα νιτρικά και οι μετρήσεις είναι χαμηλές, δεν είναι καλό να πειράζουμε τα δεδομένα. Ας αφήσουμε την κατάσταση ως έχει αυτήν τη στιγμή. Στο σχεδιασμό φυσικά είναι να γίνει γεώτρηση που θα ρίξει καινούργιο νερό στο δίκτυο και θα μονιμοποιήσει την κατάσταση. Φυσικά περιμένουμε και το μεγάλο έργο από το υπουργείο, της υδροδότησης της περιοχής από το νερό του Κεφαλαρίου, διότι θα λύσει οριστικά το πρόβλημα για όλη την περιοχή του πρώην δήμου Φιλίππων».

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ

Για τον βιολογικό καθαρισμό της Καβάλας είπε ότι «τα έργα όσον αφορά το κομμάτι του αερισμού των δεξαμενών, τους περιβόητους ρότορες, έχουν ολοκληρωθεί. Ξεκινάμε τώρα τη διαδικασία αντικατάστασης του άλλου τμήματος, της εισόδου του βιολογικού. Το επόμενο διάστημα θα είναι ολοκληρωμένη η μελέτη ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός και να βρεθεί ανάδοχος για να επιδιορθώσουμε, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου υπολογίζω, και αυτό το τμήμα».

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Τέλος, επισήμανε ότι «το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ. Αυτήν τη στιγμή το επιτελείο επεξεργάζεται το κόστος ανάκτησης του νερού ώστε να προσαρμοστούν με τους καινούργιους νόμους και να παρουσιάσουν το καινούργιο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ που θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαστικό για τους καταναλωτές, τις ευπαθείς ομάδες και τους μικρούς καταναλωτές. Όπως φαίνεται θα έχουμε μειώσεις προς τους καταναλωτές χωρίς να έχουμε ολοκληρώσει ακόμη τις αναλύσεις μας. Θα προσπαθήσουμε όλοι οι μικροί επαγγελματίες, οι οικιακοί καταναλωτές κλπ, να ελαφρυνθούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *