Κύριο άρθροΟικονομία

Το Δ.Σ. της «Δημωφέλεια» αποφάσισε να δοθεί εντολή κατάσχεσης σε τράπεζες για 1,5 εκ. ευρώ για την οφειλή του ΟΛΚ  για την απαλλοτρίωση των 74 στρεμμάτων στο νέο Λιμάνι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί εντολή κατάσχεσης σε Τράπεζες για 1,5 εκ. ευρώ σε ότι αφορά την οφειλή του ΟΛΚ προς την «Δημωφέλεια»  για την απαλλοτρίωση των 74 στρεμμάτων στο νέο Λιμάνι για τις κατασκευαστικές ανάγκες του. Η πρόεδρος της επιχείρησης κ. Ιωσηφίδου δήλωσε ότι υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και οφείλει ο ΟΛΚ να πληρώσει αυτό το τίμημα.

Συγκεκριμένα η κ. Ιωσηφίδου ανέφερε πως «είναι ομόφωνη η απόφαση του Δ.Σ. σχετικά με την εντολή στη συνάδελφο τη δικηγόρο τη Βούλα Καρκαλέτσου που χειρίζεται το φάκελο να προβεί σε εντολή κατάσχεσης κινητής ή ακίνητης περιουσίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποζημίωση που δικαιούται η «Δημωφέλεια» από την απαλλοτρίωση για το Φίλιππος Β΄ Ήταν απούσα η αντιπολίτευση, το επισημαίνω αυτό γιατί ήταν ομόφωνη η απόφαση. Ο κ. Μουριάδης αιτιολόγησε την απουσία του. Ήδη έχουν φύγει έγγραφα με δικαστικό επιμελητή προς όλες τις τράπεζες προκειμένου να δούμε τις καταθέσεις που υπάρχουν στις τράπεζες από την πλευρά του ΟΛΚ. Οι τράπεζες θα μας απαντήσουν η κάθε μία χωριστά για το αποτέλεσμα, έτσι ώστε να δούμε αν θα προβούμε στη συνέχεια και στην κατάσχεση οποιουδήποτε ακίνητου περιουσιακού στοιχείου».

ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία όπως προβλέπει ο Κώδικας Αναγκαστικής Εκτέλεσης. Βέβαια ξανατονίζω ότι ο ΟΛΚ είναι υπόχρεος καταβολής αποζημίωσης όπως έκριναν τα δικαστήρια, κι εννοώ καταρχήν το δικαστήριο που δίκασε με τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων και στη συνέχεια δικαιώθηκαν οι ισχυρισμοί της «Δημωφέλεια» και στον Άρειο Πάγο, έπρεπε λοιπόν και όφειλε να καταβάλει την αποζημίωση και μόνο με την έκδοση αυτών των αποφάσεων. Εδώ μιλάμε για απαλλοτρίωση, δεν μιλάμε για οποιαδήποτε άλλη αντιδικία μεταξύ δύο αντιδίκων που έχουν πραγματικά το δικαίωμα να προσφύγουν σε ένδικα μέσα κλπ. Εδώ μιλάμε για απαλλοτρίωση, δεν έπρεπε καν να μας αναγκάσουν να προβούμε σε έκδοση διαταγής πληρωμής. Ήταν υποχρέωσή τους να καταβάλλουν την αποζημίωση με το που τελείωναν τα δικαστήρια της απαλλοτρίωσης. Αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι».

ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ

Η κ. Ιωσηφίδου συμπλήρωσε με νόημα πως  «Αν καθίσουμε να δούμε όλα τα ένδικα μέσα που δικαιούται να προβάλει ο ΟΛΚ αν τυχόν κάνω το λάθος και σταματήσω την οποιαδήποτε πράξη εκτέλεσης, 1.000% θα ζητήσει αναβολή το δικαστήριο του Νοεμβρίου. Έχει το δικαίωμα, είναι έτσι η διαδικασία. Να πούμε για μια σύντομη δικάσιμο πχ τον Ιούνιο του 2017. Οι αποφάσεις σε αυτά τα δικαστήρια δεν βγαίνουν άμεσα. Ένας μέσος χρόνος που μπορεί να κάνει ο δικαστής να εκδώσει την απόφαση είναι και ένα μήνα και σε πέντε μήνες. Κι όταν θα βγει η απόφαση του συγκεκριμένου δικαστηρίου που πάλι θα δικαιωθεί η «Δημωφέλεια» γιατί όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί ήδη κρίθηκαν από το δικαστή που δίκασε τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Τότε θα πει ο ΟΛΚ, ε να μην κάνω και μια έφεση; Μιλάμε για άλλα δυο τρία χρόνια μετά. Και αν πέσουμε σε αποχή δικηγόρων, εκλογές κλπ και μετά όταν βγει η απόφαση του Εφετείου που πάλι θα δικαιωθεί η «Δημωφέλεια» θα πει όχι, ε να μην κάνω και μια αναίρεση; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, δεν μπορεί να παίζει η «Δημωφέλεια». Όταν υπάρχει νόμιμη υποχρέωση καταβολής της αποζημίωσης και μόνο με τη διαδικασία των δικαστηρίων της απαλλοτρίωσης, πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου, που απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς του ΟΛΚ. Και αναφέρεται μέσα ρητά και κατηγορηματικά ποιος είναι υπόχρεος καταβολής αποζημίωσης. Υπάρχει και ένα έργο από πίσω το οποίο πρέπει να τελειώνει όσον αφορά την αποζημίωση που δικαιούται η «Δημωφέλεια». Ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιου είδους παιχνιδάκια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *