Κύριο άρθροΠολιτική

Σύμβαση συνεργασίας για προώθηση προσκυνηματικού τουρισμού μεταξύ Καβάλας και Κορίνθου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Μία σύμβαση για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού στα βήματα του Αποστόλου Παύλου μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Κορίνθου αποφασίστηκε σήμερα  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στο πλαίσιο των βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη δήμαρχο Καβάλας κα Τσανάκα, υπάρχει μεγάλο μέλλον στον προσκυνηματικό τουρισμό και στο επικείμενο δίκτυο πόλεων απ’ όπου πέρασε ο Απόστολος Παύλος. Η σύμβαση αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας με την ευχή να αποδώσει τα μέγιστα.

ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ

Η κα Τσανάκα στη συνέχεια ευχαρίστησε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία αποφάσισε ότι κατά την περίοδο του χειμώνα 2019 θα γίνεται ο εκτελωνισμός των εμπορευμάτων του λιμανιού της Καβάλας μέσω του λιμανιού Φίλιππος Β’ της Καρβάλης. Κι αυτό γίνεται καθώς η υπηρεσία διαπίστωσε τα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα που υπάρχουν στην Καβάλα λόγω και της κατάρρευσης της γέφυρας του παλιού νοσοκομείου, οπόταν οι εκτελωνισμοί θα γίνονται από το λιμάνι της Καρβάλης. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Παππάς απαίτησε αυτό να γίνεται σε ετήσια βάση και όχι μόνο το χειμώνα καθώς, ούτως ή άλλως και το καλοκαίρι υπάρχει μεγάλος φόρτος εκτελωνισμού, με τη δήμαρχο να σχολιάζει ότι «ας γίνει η αρχή και βλέπουμε».

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Με την έναρξη της Συνεδρίασης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Γραμμένος χαρακτήρισε απαράδεκτη την ανάρτηση του ηθοποιού Κωνσταντίνου Μπίμπη που καταφέρεται εις βάρος των παιδιών του 2ου Εσπερινού σχολείου Καβάλας που είχε μία παράσταση προσφάτως στην Καβάλα και επέκρινε τη συνεργασία του με το εν λόγω σχολείο. Μάλιστα, ζήτησε από τη δήμαρχο κα Τσανάκα να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, με την τελευταία να δηλώνει ότι ο δήμος Καβάλας και οι γονείς των παιδιών του 2ου Εσπερινού θα πληρώσουν τον ηθοποιό για να πάει στη Νέα Υόρκη και να παίξει αρχαίο δράμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Η κα Τσανάκα ευχαρίστησε με δηλώσεις της το προσωπικό του δήμου Καβάλας όπως τη ΔΕΥΑΚ, την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας καθώς το περασμένο τριήμερο υπερέβαλλαν εαυτόν λόγω της κακοκαιρίας απομακρύνοντας πεσμένα δέντρα και κόβοντας κλαδιά.

Τέλος, στα έκτακτα θέματα εγκρίθηκε η επιχορήγηση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με επιπλέον 20 χιλιάδες ευρώ (πρόσφατα δόθηκαν άλλες 10 χιλιάδες ευρώ) για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

* Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Βαγγέλης Παππάς διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δεν του παραχωρήθηκε το Πολύκεντρο Νέας Καρβάλης για μία εκδήλωση που θέλει να κάνει, με τη δήμαρχο αν δεσμεύεται ότι το θέμα θεωρείται λήξαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *