Κύριο άρθροΟικονομία

Ξεπούλημα προϊόντων στην Καβάλα  και ανταλλαγή με άλλα  υποκαταστήματα στην  εταιρεία «Μαρινόπουλος»

Σε απεργιακή κινητοποίηση κατήλθαν χθες   οι εργαζόμενοι στα καταστήματα «Μαρινόπουλος» σε όλη την Ελλάδα. Στην απεργία συμμετείχαν  και οι εργαζόμενοι στα δύο καταστήματα της Καβάλας, σε δημοτική αγορά και Ιχθυόσκαλα, τα οποία δεν λειτούργησαν.  Στη Δημοτική Αγορά οι απεργοί βρισκόντουσαν  έξω από το κατάστημα ενημερώνοντας τους πολίτες και περιφρουρώντας την απεργία τους.

Σήμερα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά αν και όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι έχουν ξεμείνει από προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες όλοι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της Δημοτικής Αγοράς συμμετείχαν στην απεργία και την περιφρούρησαν μέχρι τέλους, όπως και στο υποκατάστημα της Ιχθυόσκαλας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Μάλιστα στις 10 το πρωί όλοι οι εργαζόμενοι και στα 2 υποκαταστήματα συγκεντρώθηκαν σε αυτό της Δημοτικής Αγοράς σε ένδειξη διαμαρτυρίας και διένειμαν ενημερωτικό υλικό. Η απεργία ήταν καθολική, μία απεργία που έγινε με απόφαση των κλαδικών σωματείων καθώς  οι εργαζόμενοι έχουν λάβει το 10% αυτών που είχαν να λάβουν εδώ και 2 μήνες, την ώρα που παρατηρήθηκαν κρούσματα κατασχέσεων σε κάποια υποκαταστήματα όπως στα Γιαννιτσά και στο Ρέθυμνο της Κρήτης.  Μάλιστα στα Γιαννιτσά οι εργαζόμενοι προχθές πήγαν να δουλέψουν και βρήκαν το υποκατάστημα κλειδωμένο με αλλαγμένες τις κλειδαριές, μία κατάσταση άσχημη. Σε τοπικό επίπεδο στο κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς τα ράφια άδειασαν λόγω των μεγάλων προσφορών και μάλιστα γίνεται ανταλλαγή των προϊόντων μεταξύ καταστημάτων. Συγκεκριμένα χθες ήρθαν προϊόντα από το υποκατάστημα της Λάρισας με ένα φορτηγό τα οποία δεν πουλιόντουσαν εκεί για να πουληθούν στην Καβάλα  και αντιστοίχως το ίδιο γίνεται και από την καβάλα που έστειλε σε άλλα υποκαταστήματα προϊόντα που δεν πουλιόντουσαν εδώ σε άλλα υποκαταστήματα άλλων νομών για να ξεπουληθούν!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της Δημοτικής Αγοράς κάνουν λόγο για πραγματικό ξεπούλημα και συνεχίζεται να γίνεται ανταλλαγή προϊόντων μεταξύ καταστημάτων της εταιρείας. Από τα καταστήματα της Καβάλας λείπουν βασικά προϊόντα ενώ στο υποκατάστημα της Δημοτικής Αγοράς δεν λειτουργεί ο κλιματισμός κατά πάσα πιθανότητα για λόγους οικονομίας.  Χθες έγινε μία παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας και θα ακολουθήσει και τριμερής συνάντηση στο υπουργείο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκέντρωση που έγινε στο υποκατάστημα της Δημοτικής Αγοράς παραβρέθηκαν για συμπαράσταση και απολυμένοι της  Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *