ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Μειωμένη παρουσιάζεται η κατανάλωση υγρών καυσίμων στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Καβάλας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Φώτη Πούλο

Μειωμένη παρουσιάζεται η κατανάλωση υγρών καυσίμων στα πρατήρια υγρών καυσίμων σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτη Πούλο, κάτι που το αποδίδει στην υπερφορολόφηση των καυσίμων και στη γενικότερη οικονομική κρίση. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την κρίση του κλάδου τους που οδηγεί πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων στο κλείσιμο. Συγκεκριμένα ο κ. Πούλος τόνισε πως «αυτό συμβαίνει από το 2010, είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε. Έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο 3.000 και περισσότερων μαγαζιών (πρατηρίων)  σε όλη την Επικράτεια. Αυτό είναι απόρροια της κρίσης, είναι η συνέπεια όλων αυτών που βιώνουμε. Είδαμε πάλι το φαινόμενο στο τέλος της χρονιάς πάρα πολύ συμπολίτες μας έχουν παραδώσει πινακίδες οχημάτων, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση στα καύσιμα. Όταν μειώνεται ο αριθμός των αυτοκινήτων μειώνονται και οι καταναλώσεις, αυτό είναι επόμενο να συμβεί. Και δεν επηρεάζεται μόνο το ΙΧ, με αυτό, επηρεάζεται η βιομηχανία, επηρεάζεται η βιοτεχνία. Το πετρέλαιο είναι βασικός πυλώνας σε πάρα πολλά προϊόντα. Εξαρτώνται από αυτό πάρα πολλά, είναι βασικό στοιχείο σε μια αλυσίδα παραγωγής. Όταν αυξάνουμε τους φόρους σε αυτό το προϊόν μειώνονται οι καταναλώσεις δραματικά.

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή να επιβάλλονται καινούριοι φόροι, δημιουργεί περισσότερη καθυστέρηση στις πωλήσεις των καυσίμων. Είναι συνέπεια όλων αυτών των ενεργειών που γίνονται από το 2010 και μετά. Εγώ θέλω να ξανατονίσω για άλλη μια φορά ότι είμαστε η ακριβότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε φόρους, κι αυτό δεν ανταποκρίνεται στα εισοδήματά μας. Οπότε δεν έχει ο κόσμος να κινήσει το αυτοκίνητό του, δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική η βιοτεχνία, δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική η βιομηχανία, δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικές οι μεταφορές, δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική η αγροτική παραγωγή. Είναι λανθασμένες πολιτικές για άλλη μια φορά. Το έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος να μας ακούσει. Εφαρμόζονται τελείως λανθασμένες πολιτικές».

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Αναφορικά με τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης, ο κ. Πούλος σημείωσε πως «υπάρχουν αρκετές παραγγελίες λόγω του κρύου από τις 15 – 20 Δεκεμβρίου και μετά, είναι ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση. Σίγουρα οι ποσότητες που παραλαμβάνουν οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα χαμηλές, δεν έχουν τη δυνατότητα να γεμίσουν τα βαρέλια, δεν έχουν τη δυνατότητα να γεμίσουν τις δεξαμενές. Οι ποσότητες είναι ιδιαίτερα χαμηλές, είναι των 100, 150, 200 λίτρων. Εξυπηρετούμε με πολύ μεγάλη δυσκολία, αλλά εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι όλοι οι συνάδελφοι αυτόν τον καιρό έχουν το κουράγιο και εξυπηρετούν την πελατεία τους προκειμένου να μην αφήσουν κανέναν να κρυώσει. Δεν υπάρχουν χρήματα αυτό είναι γνωστό σε όλους. Αυξήθηκαν οι φόροι, ανέβηκε και το αργό μετά τη συμφωνία που είχε γίνει από τα κράτη του ΟΠΕΚ, είναι εκρηκτικό το μίγμα νομίζω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *