ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να προχωρήσει η απόσυρση 35 εγκαταλελειμμένων οχημάτων από την Καβάλα

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας στην τελευταία συνεδρίασή της αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στην πόλη της Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης τόνισε πως αναμένεται ο εργολάβος να πιάσει δουλειά μέσα στον Απρίλιο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «ο Δήμος Καβάλας μέχρι και πέρσι λίγο μετά το καλοκαίρι είχε μια σύμβαση με μια εταιρία η οποία αναλάμβανε να αποσύρει τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Από τότε που έληξε η σύμβαση δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα, παρά ταύτα η Δημοτική Αστυνομία συνέχιζε να καταγράφει μετά και από καταγγελίες δημοτών όλα αυτά τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, έτσι ώστε με το που θα έχουμε τον επόμενο ανάδοχο για αυτήν τη δουλειά, να μπορέσει ο άνθρωπος να προχωρήσει στην απόσυρση».

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΡΟΙ

Κι όπως διευκρίνισε ο κ. Καλανταρίδης «έτσι λοιπόν στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκαν οι όροι της διακήρυξης, οι οποίοι έχουν να κάνουν με τη διαδικασία τη διαγωνιστική η οποία θα γίνει για να έχουμε μια εταιρία η οποία θα αναλάβει για τα επόμενα πέντε χρόνια να αποσύρει όλα αυτά τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα τα οποία θα ελέγχει πρώτα η υπηρεσία. Θα βλέπει αν τηρούνται οι προϋποθέσεις όσον αφορά το χρονολογικό όριο που θέτει ο νόμος, γιατί πρέπει για κάποιο ορισμένο χρονικό διάστημα να βεβαιωθούμε ότι παραμένει εγκαταλελειμμένο αυτό το όχημα, έτσι ώστε μετά να έχουμε το δικαίωμα να το αποσύρουμε. Την Πέμπτη λοιπόν εγκρίθηκαν οι όροι της διαδικασίας, οπότε αρχές Απριλίου θα γίνει αυτή η διαδικασία, θα έχουμε την εταιρία που θα πλειοδοτήσει γιατί για κάθε όχημα που αποσύρεται ο δήμος παίρνει κάποια χρήματα έστω ελάχιστα. Αυτό στο οποίο αποσκοπούμε βέβαια δεν είναι τα 20 ευρώ που θα πάρουμε από το όχημα που θα αποσυρθεί, αλλά να αδειάσουν και να καθαρίσουν οι δρόμοι και όχι μόνο, οι οποίοι κακώς καταλαμβάνονται από αυτά τα εγκαταλελειμμένα οχήματα. Αυτή τη στιγμή έτοιμα προς απόσυρση είναι γύρω στα 35 οχήματα. Τα οποία έχει ελέγξει η υπηρεσία, έχει κάνει τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, τα έχει φωτογραφίσει, έχει βάλει ειδοποιητήρια ότι πρέπει να μετακινηθούν, αλλά παραμένουν σε αυτούς τους χώρους, οπότε με το που θα έχουμε την πλειοδότρια εταιρία άμεσα θα προχωρήσουμε στην απόσυρσή τους. Μέσα στον Απρίλιο πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για να αποσύρουμε αυτά τα οχήματα» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *