ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Κακοκαιρία έπληξε τον Νομό Καβάλας με χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

Κακοκαιρία έπληξε τον Νομό Καβάλας χθες με χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κυβράκης σημείωσε ότι οι ίδιοι ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σημασία είχε ότι το περιμέναμε εμείς εδώ και μέρες και μάλιστα την Τρίτη και την Τετάρτη είχαμε σύσκεψη διαδικτυακή με όλους τους εμπλεκόμενους. Είχαμε δελτίο από την ΕΜΥ το οποίο επεξεργαστήκαμε. Όλα αυτά τα φαινόμενα όπως εξελίχθηκαν μέχρι τώρα, είχαν προβλεφθεί και εμείς αξιοποιήσαμε όσο καλύτερα αυτό το εργαλείο. Είμαστε εκτός εποχής. Κανονικά ο εργολαβίες έχουν ημερομηνία λήξης το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου. Παρ’ όλα αυτά υπήρχε πολύ καλός συντονισμός. Παρατάθηκαν σε πρώιμο χρόνο οι εργολαβίες. Επειδή γνωρίζαμε τι μας έρχεται από τα προγνωστικά μοντέλα της ΕΜΥ, μερικές μέρες νωρίτερα παρατάθηκαν οι εργολαβίες για μία εβδομάδα κι έτσι μπορέσαμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ό,τι συνέβη.

Αυτήν τη στιγμή τα μηχανήματα επιχειρούν πάνω στον ορεινό όγκο και υπάρχει μηχάνημα επιφυλακής στον Άγιο Σίλα όπου από τις 5 το πρωί είχαμε μεγάλη δοκιμασία στην περιοχή. Επιχειρούσαν τρία αποχιονιστικά μηχανήματα. Και τα μηχανήματα του Δήμου Καβάλας ο οποίος διαθέτει και δύο ευέλικτα 4Χ4, που έκαναν κι αυτά τη δουλειά που έπρεπε, κυρίως στην περιοχή του Νοσοκομείου».

ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ

Για τις επόμενες μέρες είπε ότι «εξομαλύνεται το σύστημα. Το χιόνι είναι σε αποδρομή, θα συνεχιστεί όμως με βροχόπτωση η οποία μέχρι το τέλος της μέρας θα σταματήσει. Σήμερα  θα είναι μια άλλη μέρα και από το Σάββατο αναμένουμε πάλι μια εξέλιξη με φαινόμενα, όχι βέβαια χιόνι, αλλά βροχόπτωση. Ελπίζουμε από εβδομάδα να επανέλθει ο καιρός στα φυσιολογικά του, να βελτιωθούν και οι θερμοκρασίες. Τα φαινόμενα φαίνεται ότι θα σταματήσουν το επόμενο διάστημα και θα ασχοληθούμε με τα θέματα της εποχής.

Ήδη γίνονται επαφές ενόψει καλοκαιριού, διότι στη 1 Μαΐου ξεκινάει και η αντιπυρική περίοδος. Έχουμε, βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα που είναι η πανδημία το οποίο είναι παγκόσμιο φυσικά. Η χώρα μας μέχρι στιγμής το αντιμετωπίζει με επιτυχία. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα. Στο χέρι μας είναι να συμβάλουμε όλοι για να συνεχιστεί αυτή η καλή εικόνα, κυρίως στο νομό μας και γενικότερα σε όλη τη χώρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *