Κύριο άρθροΠολιτική

Τις ενστάσεις του εξέφρασε ο σκηνοθέτης Γιώργος Καρατζιώτης για τις διαδικασίες ανάδειξης καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Τις ενστάσεις του εξέφρασε ο σκηνοθέτης Γιώργος Καρατζιώτης για τις διαδικασίες ανάδειξης καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Ο ίδιος σχολίασε πως οι διαδικασίες που εφαρμόστηκαν δεν ήταν οι σωστές ενώ σε δηλώσεις του για το θέμα τόνισε πως, «η ένσταση δεν είναι ο πλέον κατάλληλος όρος καθώς το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε δεν αποτελεί ούτε πικρία, ούτε ένσταση εκ των υστέρων. Αποτελεί καταγεγραμμένη θεσμική τοποθέτηση, η οποία διατυπώθηκε εγκαίρως ενώπιον του ίδιου του διοικητικού συμβουλίου στις 17 Μαρτίου και διαβάστηκε μπροστά του πριν από την τελική ψηφοφορία. Από τις 16 Ιανουαρίου έως και τις 17 Μαρτίου, δεν σιώπησα ούτε μια στιγμή, κατέγραψα, ρώτησα, ζήτησα διευκρινήσεις, απευθύνθηκα στο Υπουργείο Εσωτερικών κι επανήλθα θεσμικά σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Δεν είναι λοιπόν μια αντίδραση στιγμής, είναι μια συνεχής τεκμηριωμένη παρουσία μέσα στην διαδικασία».

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ

Το επόμενο βήμα λοιπόν για τον κ. Καρατζιώτη είναι η θεσμική διαδικασία και μόνο αυτή. «Όταν τίθενται ζητήματα διαφάνειας και νομιμότητας, δεν τα προσπερνάς, τα εξετάζεις. Η συνέχεια θα είναι απολύτως θεσμική, τα ζητήματα από 16 Ιανουαρίου έως και 17 Μαρτίου είναι τεκμηριωμένα και από εδώ και πέρα θα αξιολογηθούν και θα αντιμετωπιστούν με τα μέσα που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο. Αν έρθει το όλο ζήτημα στην νομική οδό, τότε αυτή θα ακολουθηθεί κανονικά»  όπως τόνισε καταληκτικά.