”Παρά την ανάπτυξη που φαίνεται να υπάρχει, ο πληθωρισμός, η ακρίβεια και η τεράστια αύξηση του λειτουργικού κόστους δεν επιτρέπουν να φανεί αυτή η ανάπτυξη” δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Παναγιωτίδης
”Παρά την ανάπτυξη που φαίνεται να υπάρχει, ο πληθωρισμός, η ακρίβεια και η τεράστια αύξηση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, δεν επιτρέπουν να φανεί αυτή η ανάπτυξη”.
Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης, αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει το τοπικό επιχειρείν την τρέχουσα περίοδο.
”ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ…”
”Αντίθετα έχουμε ζημιογόνες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, σε ένα κλίμα όπου θα μπορούσαν να αναπτυχθούν, αλλά δεν αναπτύσσονται για τον λόγο ότι το τεράστιο λειτουργικό κόστος έχει ξεπεράσει τους αυξανόμενους τζίρους σε σχέση με άλλες χρονιές. Έτσι δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο, με συνέπεια να υπάρχει δύσκολο κλίμα αυτή τη στιγμή στην αγορά και ειδικά τώρα που μπαίνουμε στον χειμώνα, ο οποίος στην περιοχή μας είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμος. Τουλάχιστον το καλοκαίρι η κίνηση του τουριστικού ρεύματος βοηθά σημαντικά την οικονομία, αλλά ο χειμώνας είναι πάρα πολύ δύσκολος, ειδικά για τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης, με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες να βρίσκονται στα όρια τους”, πρόσθεσε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ OPEN BUSINESS
Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο Γιάννης Παναγιωτίδης αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα open business, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: ”Tο open business είναι μία πλατφόρμα, η οποία έχει δημιουργηθεί από την πολιτεία και υποχρεώνει τις επιχειρήσεις που έχουν την υποχρέωση να αδειοδοτούνται από διάφορους φορείς, να εγγραφούν σε αυτήν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2025. Θεωρώ ότι ο χρόνος είναι πολύ λίγος και γίνονται προσπάθειες, ώστε να υπάρξει παράταση. Έχει βγάλει ανακοινώσεις το Επιμελητήριο, υπάρχει συγκεκριμένο γραφείο που ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες για το τι πρέπει να κάνουν και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Σίγουρα πιστεύω ότι θα χρειαστούν την συνδρομή κάποιων εξειδικευμένων επαγγελματιών. Καλό είναι λοιπόν όποιος έχει απορίες να ρωτάει το Επιμελητήριο. Έχουμε στείλει και σχετικό email σε όλα τα μέλη μας, ότι λειτουργεί ξεχωριστό τμήμα για να ενημερώνει συγκεκριμένα, τουλάχιστον για τα βασικά αυτού του προγράμματος, γιατί μετά χρειάζεται μία πιο εξειδικευμένη αντιμετώπιση”.

