Προάγγελο νέων πιο δυναμικών κινητοποιήσεων θα αποτελέσει το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπως δηλώνει ο πρόεδρος αγροτών Νέστου Σάββας Αργυράκης
Προάγγελο νέων πιο δυναμικών κινητοποιήσεων θα αποτελέσει το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (11/11) στην Αθήνα, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά των αγροτών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Σάββας Αργυράκης.
”Συμμετείχαμε στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα, το οποίο είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλες τις Περιφερειακής Ενότητες της χώρας και είδαμε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη συγκεντρωθήκαμε εκεί για να διαμαρτυρηθούμε για το αυτονόητο και να πιέσουμε την κυβέρνηση, ώστε να λάβει υπόψιν αυτά που ζητάμε”, ανέφερε αρχικά ο κ. Αργυράκης.
«ΉΤΑΝ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ»
”Διαδηλώσαμε έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη συνέχεια μεταβήκαμε έξω από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Μία επιτροπή ανέβηκε και έδωσε το ψήφισμα στον υπουργό και το ίδιο ψήφισμα παρέλαβε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Χατζηδάκης. Ήταν μία ειρηνική συγκέντρωση, δεν πήγαμε για να κάνουμε φασαρίες. Ήταν ένα πρώτο συλλαλητήριο. Δεν μπορείς να αφήσεις κάτι να ξεφύγει. Ήταν εκεί και άνθρωποι που μπορούσαν ένα επιβληθούν σε κάποιους άλλους που ίσως ήταν πιο θερμόαιμοι, για να μην έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Ήταν μια μεγάλη διαδήλωση με μεγάλη συμμετοχή. Είδαμε εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα που δεν συμμετείχαν παλιότερα, να έρχονται και να μην κοιτάζουν το ποιος θα είναι μπροστά, αλλά να συγχαίρουν την ΕΣΕΑΣ για το ότι συσπείρωσε τον αγροτικό κόσμο”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Αργυράκης.
” ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ”
”Από και ‘κει και πέρα πιστεύω ότι μετά από αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο θα λάβουν χώρα σε όλη την περιφέρεια όπου υπάρχουν αγρότες κινητοποιήσεις, οι οποίες θα έχουν ίδια ή άλλη μορφή, αυτό θα το αποφασίσει ο κόσμος κατά τόπους. Ήταν ουσιαστικά ο προάγγελος κινητοποιήσεων για το μέλλον. Όλοι οι συμμετέχοντες αυτό έλεγαν, ότι από ‘δω και πέρα ξεκινάνε οι κινητοποιήσεις, ότι αν δεν ικανοποιηθούν αυτά που ζητάμε θα έχουμε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε μέσα στο Νοέμβριο καταβολή ενισχύσεων και μέσα στο Δεκέμβριο θα έχουμε και άλλη σειρά πληρωμών. Περιμένουμε να δούμε πώς θα πάει όλο αυτό. Δεν βγήκε ο κόσμος στους δρόμους και στο συλλαλητήριο για να διαμαρτυρηθεί επειδή δεν καταβληθήκαν τα ευρωπαϊκά χρήματα και οι ενισχύσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτά έπρεπε να είχαν καταβληθεί ήδη. Έχουμε υπόλοιπα από το 2024 και έπρεπε να καταβληθούν από το καλοκαίρι αλλά και από την άνοιξη. Όταν κάποια πράγματα πηγαίνουν στραβά από την αρχή και τα επισημαίνουμε για τα διορθωθούν και δεν διορθώνονται τότε συσσωρεύονται κι έχουμε αυτή την αγανάκτηση του κόσμου και τις αντιδράσεις”, σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου.

