Κύριο άρθροΟικονομία

Μειωμένη η εμπορική κίνηση στην Ελευθερούπολη λόγω οικονομικής στενότητας των καταναλωτών σύμφωνα με τον πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φώτη Τουφεξή

Μειωμένη είναι η εμπορική κίνηση στην Ελευθερούπολη. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερούπολης κ. Φώτης Τουφεξής σημείωσε πως η κίνηση είναι μόνον το πρώτο 10ήμερου κάθε μήνα. «Είναι πανελλαδικό το φαινόμενο αυτό λόγω του ότι πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, μετά φυλλοροεί η κατάσταση μέχρι να φτάσουμε στις 25 του άλλου μήνα όπου ξεκινάει το όλο θέμα από την αρχή. Σε γενικές γραμμές η οικονομική κατάσταση δεν είναι καλή, το ίδιο και η αγοραστική κίνηση και κανένας επαγγελματίας δεν είναι ευχαριστημένος. Το τελευταίο διάστημα, στο κέντρο της πόλης έκλεισαν 18 επιχειρήσεις και δυστυχώς για την μικρομεσαία επιχείρηση δεν υπάρχει μέλλον. Κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι που συντηρούνται από τα κοινοτικά προγράμματα, τα οποία έχουν στραφεί αποκλειστικά σε αυτούς πιθανόν να έχουν ένα καλό μέλλον. Με 100 επιχειρήσεις όμως σε μια πόλη δεν υπάρχει ανάπτυξη στην περιοχή η οποία να αφορά τον πληθυσμό της περιοχής ή της χώρας» όπως τόνισε.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Σε ότι αφορά το θέμα των ΕΛΤΑ στην Ελευθερούπολη όπου αν δεν αλλάξει κάτι σε 3 μήνες θα κλείσει, ο κ. Τουφεξής δήλωσε πως «πρόκειται για μια τερατώδη κατάσταση η οποία δήθεν βασίζεται σε οικονομικές μελέτες. Αυτοί που κάνουν τις μελέτες αυτές, πλέον δεν έχουν καμία αξιοπιστία στην ελληνική κοινωνία και μάλλον δεν θα έπρεπε να τις επικαλούνται καθώς γελάει ο κόσμος όταν ακούει αυτά τα πράγματα. Το κατάστημα μας σε μέρες αιχμής έχει μέχρι και 300 άτομα ενώ σε χαλαρές ημέρες φτάνει τα 100, δεν μπορούν λοιπόν να λένε ότι το ΕΛΤΑ δεν βγάζει τα λεφτά του. Κι εν πάση περιπτώσει, αν όντως δεν τηρούσαν τα κριτήρια αυτά, τους φόρους γιατί τους πληρώνουμε; Είναι τελείως λάθος πολιτική η οποία θα οδηγήσει στην ερημοποίηση της υπαίθρου. Ήδη έχει αποψιλωθεί από κάθε υπηρεσία που χρειάζεται η ύπαιθρος, ενώ υπάρχουν και ορισμένα μέρη για τα οποία η επιχειρηματολογία κλεισίματος είναι για γέλια. Όσο και να προσπαθούν οι κυβερνώντες να καλύψουν τα κούριερ, δεν μπορούν να καλύψουν την κίνηση του ταχυδρομείου, ούτε την υποδομή έχουν, ούτε το σύστημα είσπραξης οφειλών. Θα πρέπει λοιπόν να ακυρωθεί η απόφαση αυτή και να ζητήσουν συγνώμη και οι 4 βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος και ο Περιφερειάρχης που είναι στο ίδιο κόμμα και όσοι εμπλέκονται σε αυτή την τραγωδία».