ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών για την ακτή της Καλαμίτσας ως τις 10 Οκτώβρη για να περάσει στον Δήμο Καβάλας

Συνεχίζεται και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα η πρωτοβουλία των τοπικών συλλόγων Καβάλας, η συγκέντρωση υπογραφών για να ξαναγίνει η Ακτή Καλαμίτσας  δημοτική και να βελτιωθούν οι υποδομές της. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Καλαμίτσας – Κηπούπολης κ.  Νίκος Μωυσίδης με δηλώσεις του  ενημέρωσε για το τι έγινε μετά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας όπου εκδόθηκε το σχετικό  ψήφισμα του.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι  «Καταρχήν την  επόμενη μέρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου βρήκε όλους τους συλλόγους ενωμένους όσο ποτέ. Πρώτη φορά συμμετέχουν τόσοι πολλοί σύλλογοι και πολίτες σε μια προσπάθεια. Τις επόμενες μέρες έχουμε σκοπό να κάνουμε κάποιες δράσεις στο κέντρο της Καβάλας. Ο σύλλογος μας θα παραβρεθεί σε διάφορες εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες από άλλους συλλόγους. Θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε στον κόσμο και με αυτές τις αφορμές».

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Στην ερώτηση αν το  κείμενο το έστειλαν  στην ΕΤΑΔ, απάντησε « Όχι, γιατί θέλουμε να ολοκληρωθούν οι υπογραφές μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, όπως έχουμε ανακοινώσει. Οπότε μετά από αυτήν την ημερομηνία θα σταλεί το κείμενο στην ΕΤΑΔ. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης   μας ενημέρωσε ότι έχει δρομολογηθεί ραντεβού με την ΕΤΑΔ αλλά δε γνωρίζει ακριβώς το πότε. Θα είναι και το τελευταίο. Μαζί με τον Δήμαρχο θα είναι και ο βουλευτής κ. Παναγιωτόπουλος. Επομένως από εμάς προς τον Δήμο Καβάλας , οι ενέργειες είναι πολύ συγκεκριμένες. Από εκεί και πέρα κοιτάμε να μιλήσουμε με την Περιφέρεια ΑΜΘ, τον Εμπορικό Σύλλογο και να πάρουμε τη στήριξη απ’ όλη την κοινωνία της Καβάλας. Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Θέλουμε να έχουμε τη στήριξη όλης της Καβάλας και να στείλουμε το κείμενο με τις υπογραφές στην ΕΤΑΔ».

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Στο μεταξύ οι σύλλογοι που υποστηρίζουν την προσπάθεια  αυτή αυξάνονται σε καθημερινή βάση. Ο κ. Μωυσίδης σημείωσε ότι «Μας ενημέρωσε πρόσφατα ότι και ο σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος Παληού» επιθυμεί να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Αυτό δεν γίνεται μόνο με ένα δελτίο τύπου. Οι σύλλογοι αυτοί παίρνουν έντυπα με το κείμενο για τις υπογραφές, τα μοιράζουν στα μέλη τους, σε δράσεις τους. Τις επόμενες μέρες οι υπογραφές μπορούν να φτάσουν ακόμη και στις 10 χιλιάδες. Τώρα οι υπογραφές είναι 5 χιλιάδες. Δεν είναι απλά ένα μικρό ποσοστό αλλά μια μεγάλη μερίδα της πόλης. Ο κόσμος προτιμάει δια ζώσης να υπογράψει παρά να υπογράψει ηλεκτρονικά. Άλλοι λόγω ηλικίας, άλλοι λόγω Αγγλικής γλώσσας. Φαίνεται καθαρά ότι ο κόσμος θέλει να υπογράψει δια ζώσης».