Ξεκίνησαν με αργούς και σταθερούς ρυθμούς οι πρώτες τουριστικές πτήσεις με προορισμό την Θάσο, ικανοποίηση Μαρίας Πολυμέρου
Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για την Θάσο και οι πρώτες πτήσεις από την Μεγάλη Βρετανία και τις σκανδιναβικές χώρες και οι εντυπώσεις είναι άριστες. Όπως σημείωσε η τουριστική πράκτορας κ. Μαρία Πολυμέρου η τουριστική κίνηση φέτος αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. «Οι κρατήσεις είναι αρκετά ανεβασμένες και οι πρώτες πτήσεις που έχουν φτάσει από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και άλλες χώρες οι οποίες σιγά-σιγά ξεκινούν την τουριστική τους απόδραση όπως η Σκανδιναβία δείχνουν πως φέτος θα είναι η χρονιά της Θάσου» όπως ανέφερε.
ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
Σε ερώτηση για το αν έχει την δυνατότητα να δεχθεί η Θάσος τόσους τουρίστες, η κ. Πολυμέρου απάντησε πως «στο ενδιάμεσο του χειμώνα έχουν γίνει κάποια έργα υποδομών ώστε να λυθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα υπήρχαν. Καλό είναι να σκεφτόμαστε θετικά και να μην είμαστε προκατειλημμένοι για το τι θα γίνει αν έρθει πολύς κόσμος στο νησί μας γιατί ας φανταστούμε τι θα γίνει αν δεν έρθει πολύς κόσμος και τι προβλήματα θα δημιουργηθούν σε αυτή την περίπτωση».
ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Κλείνοντας η κ. Πολυμέρου έκανε λόγο για τις χώρες στις οποίες στοχεύει η Θάσος τονίζοντας πως «η Θάσος είναι ένα νησί, το οποίο τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι μπορεί να συνδυάσει λαούς από διάφορες χώρες. Σαφέστατα η Ρουμανία, η Σερβία και η Βουλγαρία είναι παραδοσιακές αγορές, δεν γίνεται όμως μόνο με ανατολικά κράτη να επιβιώσει τουριστικά ένας χώρος. Για τον λόγο αυτό συνεχίζουμε όλοι οι άνθρωποι του τουρισμού να ανοίξουμε και καινούριες αγορές. Καλύτερο όμως είναι να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα όταν αυτά υπάρχουν ώστε να φανούν σωστά».

