ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Παραμένουν οι ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ Καβάλας καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ενίσχυσης με προσωπικό

Παραμένουν οι ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ Καβάλας καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ενίσχυσης με προσωπικό. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης δήλωσε ότι αιμορραγούν κυριολεκτικά στο κομμάτι του προσωπικού με ότι αυτό συνεπάγεται καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού και στα Κέντρα Υγείας κάτι που τους επιβαρύνει.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως «προς το παρόν τα πράγματα είναι στάσιμα, δεν έχουμε ενισχυθεί στο βαθμό που θα θέλαμε. Βρισκόμαστε στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου, δυστυχώς με την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει σε συνδυασμό με τις άδειες που πρέπει να δοθούν σε υπαλλήλους ζοριζόμαστε πάρα πολύ. Και ζοριζόμαστε γιατί υπάρχουν τρομερές απώλειες στα Κέντρα Υγείας τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι εμείς να καλύπτουμε, βέβαια μπορούμε και πρέπει να τα καλύπτουμε από τη βάση μας που είναι στην Καβάλα. Χαρακτηριστικά να πω ότι σήμερα που βρίσκομαι σε υπηρεσία (σ.σ. χθες) δεν υπάρχει ούτε από την πλευρά της Ελευθερούπολης κάποιο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας ούτε από την πλευρά της Χρυσούπολης. Παράλληλα υπάρχει και μια διακομιδή που φεύγει ένα ασθενοφόρο στην Αλεξανδρούπολη, οπότε δύο ασθενοφόρα θα έχουμε για να καλύψουμε όλο το νομό (σ.σ. για χθες). Η ενημέρωση που έχω είναι ότι υπάρχει μεγάλη πληρότητα και στα ξενοδοχεία και καλό είναι αυτό, άρα και ο τουρισμός υπάρχει πολύς στην Καβάλα, εμείς κάνουμε μια προσπάθεια, λέμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό. Μας είχαν εντάξει σε κάποιους προβληματικούς τομείς που έπρεπε να ενισχυθούν με πρόσκληση ενδιαφέροντος, αυτή ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, Ιούλιος είναι, κάνουμε εμείς την προσπάθειά μας. Τώρα από κει και πέρα ευχόμαστε να μη συμβεί κάτι στο οποίο δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, όπως πρέπει να ανταποκριθούμε κι όπως θέλουμε».

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Κληθείς ο κ. Τσιτσιλικάκης να προσδιορίσει τις ελλείψεις, σημείωσε πως «στο παρελθόν είχαν πει από την κεντρική υπηρεσία ότι θα μας στείλουν δύο άτομα. υπήρχαν κάποιες μεταθέσεις οι οποίες εκκρεμούσαν και οι οποίες δεν έχουν γίνει από τη Δράμα προς την Καβάλα εδώ και δυόμιση χρόνια, έχει ολοκληρωθεί μόνο η μία από τις δύο. Περιμέναμε να μας έρθουν τρία άτομα από τον ΟΑΕΔ μας ήρθε μόνο το ένα. Ήρθαν τρία άτομα από το ΚΕΕΛΠΝΟ από τους οποίους ο ένας προσλήφθηκε μόνιμα και από τον άλλο μήνα θα φύγει, άρα λοιπόν οι τρεις αυτομάτως γίνονται δύο. Όταν κι αυτοί που είναι να έρθουν με κάποιες συμβάσεις δεν έρχονται όπως πρέπει, ο αριθμός δεν είναι αυτός που είχε προβλεφθεί, από την άλλη του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν για οχτώ μήνες και πήραν παράταση μέχρι το Δεκέμβριο κι από τους τρεις που ήρθαν θα μείνουν οι δύο, γίνεται κατανοητό ότι αιμορραγούμε. Μπορεί να μιλάμε ότι έχουμε αυτή τη στιγμή ένα στόλο ο οποίος είναι ικανοποιητικός, τα αυτοκίνητα είναι καινούρια, τηρούν όλες τις προδιαγραφές, έχουμε το air condition, οι συνθήκες είναι ανθρώπινες για τους ασθενείς και για τους διασώστες που δουλεύουν μέσα, από κει και πέρα δυστυχώς υπάρχει τρομερή έλλειψή προσωπικού».

ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ

«Και δεν είναι μόνο η έλλειψή προσωπικού που εμείς κάνουμε τον αγώνα μας, είναι και η έλλειψη στα Κέντρα Υγείας, η οποία επιβαρύνει το ΕΚΑΒ ενώ δεν θα έπρεπε. Θα μπορούσαν να είχαν πάρει άτομα με οχτάμηνα και στα Κέντρα Υγείας, όπως σε κάποια άλλα της χώρας, θα μπορούσαν να πάρουν με συμβάσεις χρόνου ή οχτάμηνα και το Νοσοκομείο Καβάλας για να εξυπηρετήσει τα εξιτήριά του. Αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο Καβάλας έχει έναν οδηγό ο οποίος έχει τα καθήκοντα να εξυπηρετεί τα εξιτήρια του Νοσοκομείου, που βέβαια δεν είναι δουλειά του ΕΚΑΒ, είναι δευτερογενείς μεταφορές αυτές. Έπρεπε λοιπόν και το Νοσοκομείο να πάρει προσωπικό, εμείς φωνάζουμε, ελπίζουμε μη γίνει μόνο κάτι τραγικό στο οποίο δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *