Κύριο άρθροΥγεία

«Αληθινά και καθημερινά παλεύουμε για το καλό των ασθενών» σχολιάζει ο Διοικητής του Νοσοκομείου  Αναστάσιος  Καρασαββόγλου

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει φημολογία σχετικά με τον Διευθυντή του Ογκολογικού κ. Κασαράκη για μία προσπάθεια εκδίωξης του από το Νοσοκομείο. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιος  Καρασαββόγλου διέψευσε κατηγορηματικά το όλο θέμα σε δηλώσεις του.

Όπως τόνισε αρχικά «Υπάρχει όντως ένα θέμα με το γιατρό ογκολόγο μας, το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε για να μείνει κοντά μας. Και το θέμα είναι ότι ο ίδιος ο γιατρός κ. Κασαράκης ζήτησε να φύγει από το νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

Θέλει να επιστρέψει στο Θεαγένειο και ήδη ο ίδιος εδώ και ένα μήνα κατέθεσε αίτηση. Από τότε προσπαθούμε να τον μεταπείσουμε για να συνεχίσει να μείνει εδώ και να προσφέρει όλα όσα πολύτιμα προσέφερε μέχρι σήμερα.

Η οργανική του θέση άλλωστε είναι στο Θεαγένειο στην Θεσσαλονίκη και ο άνθρωπος απλά είναι εδώ με διάθεση οπότε θέλει να επιστρέψει στο πόστο του.

Το γιατί δεν το ξέρω, δυσαρεστημένος δεν είναι καθόλου και αυτό δεν προκύπτει ούτε καν από την αίτηση του. Μάλιστα εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά του όσο το δυνατό καλύτερα για αυτό και προτιθέμεθα να του δώσουμε και διοικητικό υπάλληλο για να στηρίζει τη δουλειά του τη διοικητική στο Ογκολογικό Τμήμα ενώ του δίδουμε και νέο υπολογιστή στο τμήμα, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τη δουλειά του».

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ

Πρόσθεσε δε πως  «Αν φύγει ο κ. Κασαράκης, υπάρχει ευτυχώς δεύτερος γιατρός, η θητεία αυτού του γιατρού λήγει τέλη Σεπτέμβρη και λογικά είναι πιθανό να ανανεωθεί ενώ μας έχει εγκριθεί μόνιμος γιατρός ογκολόγος ΕΣΥ. Στο νέο οργανισμό εμείς καταθέσαμε μια πρόταση για πιο δραστήρια ογκολογική κλινική με περισσότερο κόσμο. Θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια μας μια και πρόκειται για έναν τομέα που φιλοξενεί ασθενείς από διάφορους νομούς και όχι μόνο από το νομό Καβάλας. Έχουμε κοντά μας ασθενείς και δη σε μεγάλο αριθμό από Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και  Κομοτηνή».

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από τη διοίκηση να φύγει ο κ. Κασαράκης ενώ εντός της εβδομάδας θα γνωρίζουμε τι θα γίνει. «Πάντως εμείς δεν βγάζουμε προς τα έξω ότι διώχνουμε τον κ. Κασαράκη. Ποιος τα λέει αυτά; Τι παιχνίδι είναι αυτό; Εμείς κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μείνει εδώ ο κ. Κασαράκης. Αν άλλοι κάνουν άλλα πράγματα τι να πω;»….

Αναφορικά με τον μικρό Οδυσσέα, «είναι ένα παιδί που έγινε ενός μηνός. Είναι το παιδί που γέννησε πριν από ένα μήνα μια προσφυγοπούλα η οποία γέννησε εδώ και για τους δικούς της λόγους δεν ήθελε να δεχθεί ότι είναι δικό της το παιδί. Γέννησε και έφυγε. Εμείς κρατήσαμε αυτό το παιδί, το μεγαλώνουμε σα δικό μας. Μεγαλώνει μαζί μας, ένα καταπληκτικό παιδί με έντονα χαρακτηριστικά. Η ιστορία αυτή είναι η πιο δυνατή από όσα έχω ζήσει. Το μωρό θα μείνει εδώ άλλο ένα μήνα και μετά βάσει νόμου θα πάει ο Οδυσσέας σε ίδρυμα για να πάει φια υιοθεσία.

Όσο για το μωρό της θανούσης Βάσιας Καραμπετάκη ευτυχώς είναι καλά. Τι να πει κανείς; Όσο για τη διακοπή λειτουργίας της ΜΕΘ, πρόκειται για κάτι που γίνεται κάθε χρόνο. Ο σχεδιασμός για το πότε και πόσο θα κλείσει, γίνεται από την υπερκείμενη για εμάς αρχή, δηλαδή τη ΔΥΠΕ. Σε εμάς η ΥΠΕ είπε ότι πρέπει να κλείσουμε την προηγούμενη εβδομάδα και η ΜΕΘ πια λειτουργεί και πάλι» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *