Κύριο άρθροΟικονομία

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Χριστόδουλο Τοψίδη, είχαν οι εκπρόσωποι των 6 Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜΘ

Η Διοίκηση του  Επιμελητήριου Καβάλας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη όπως και οι διοικήσεις των άλλων 5 Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας  κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε πως επρόκειτο για μία συνάντηση με τα 6 Επιμελητήρια της Περιφερείας όπου αναπτύχθηκαν τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχαμε, τα 6 Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, μία συνάντηση με τον νέο Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη, παρουσία του και του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Αλέξανδρου Ιωσηφίδη. Ήταν μια πρώτη επίσημη, ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση όπου θέλαμε να αναπτύξουμε τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας και να σχεδιάζουμε τι θα δούμε τα επόμενα 5 χρόνια. Σ’ αυτήν τη συζήτηση, πέραν των θεμάτων που απασχολούν την Περιφέρειά μας, γίναμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, κυρίως γνωρίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει αρκετούς πόρους να διοχετεύσει στις επιχειρήσεις μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και των χρηματοδοτικών εργαλείων. Έχουμε ζητήματα εξωστρέφειας, πώς θα βοηθήσουμε την εξωστρέφεια και των επιχειρήσεων μέσω των Επιμελητηρίων για εκθέσεις του εξωτερικού. Ζητήματα κατάρτισης και εκπαίδευσης που αφορούν την διά βίου μάθηση στελεχών των εργαζομένων των επιχειρήσεών μας. Από ‘κει και πέρα, ζητήματα του πώς θα μπορέσουμε να θέσουμε κάποιους όρους για ηλεκτρονική αναβάθμιση- ψηφιοποίηση των Επιμελητηρίων μας, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται ακόμα καλύτερα και σε απομακρυσμένες αποστάσεις οι επιχειρήσεις. Σε γενικές γραμμές βάλαμε κάποιους άξονες και πάνω τους θα συνεργαστούμε. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης είναι ένας άνθρωπος από εμάς, μέσα από την επιχειρηματικότητα, είναι πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Έβρου. Γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας και νομίζω ότι θα έχουμε μπροστά μας ένα λαμπρό μέλλον να συνεργαστούμε με κοινές δράσεις των επιμελητηρίων, προς όφελος της επιχειρηματικότητας».

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Κατέληξε λέγοντας ότι «και σαν Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων που είχαμε στη συνέχεια, για τα 6 Επιμελητήρια της Περιφέρειας, κι εκεί τέθηκαν ζητήματα κοινών δράσεων. Να υποβάλλουμε κοινές δράσεις για ευρωπαϊκά προγράμματα είτε διακρατικά, είτε διασυνοριακά. Να δούμε κοινές δράσεις προβολής των επιχειρήσεων και φυσικά να δούμε πώς θα στηρίξουμε με κοινές αποφάσεις όλα τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το επιχειρείν στην περιοχή μας. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε πολλά θέματα να συζητήσουμε στη συνέχεια και με καλή διάθεση και συνεργασία θα καταφέρουμε πολλά πράγματα για το καλό της Περιφέρειας και τοπικά για το νομό Καβάλας».