Κύριο άρθροΠολιτική

Συνεχείς οι επαφές του Δήμου Καβάλας για το θέμα του αγωγού ΤΑΡ

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχάρη τον αθλητή ελεύθερης πάλης Μαρτίδη Γιώργο για την παγκόσμια διάκρισή του στο άθλημα. Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σιμιτσής έθεσε το θέμα του αγωγού ΤΑΡ και την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και τις επαφές με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή για την παραχώρηση εκτάσεων της παραλιακής ζώνης στο Δήμο Καβάλας. Επίσης ζήτησε να παρουσιαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα σχέδια ανάπλασης του κτηρίου πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού, αλλά και ένα έργο που γίνεται για λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ στην οδό Κομνηνών και Ηρακλείτου. Η κ. Τσανάκα απαντώντας αρχικά για τον ΤΑΡ τόνισε ότι βρίσκεται συνεχώς σε διεργασίες για το θέμα και δεν είναι αντίθετη στην πρόταση να συσταθεί μια ομάδα νομικών για την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ τον Οκτώβριο. Μάλιστα χθες όπως είπε είχε μια επαφή με τον καθηγητή κ. Συλαίο, όπως και με το Σύλλογο Κατοίκων του πρώην Δήμου Φιλίππων και τους κ.κ. Κωταΐδη και Τσαταλμπασίδη και συμφώνησαν να ανακινήσουν το θέμα.

ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ

Σε ότι αφορά την παραχώρηση μέρους της παραλιακής ζώνης στο Δημο Καβάλας και τις επαφές με τον υπουργό κ. Κουρουμπλή, ανέφερε ότι προηγείται η απόφαση από το Δ.Σ. του ΟΛΚ και μετά η απόφαση από το συμβούλιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Σύμφωνα με την ίδια, φαίνεται πως θα υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα μετά από την αξιολόγηση από τους δανειστές, ενώ η ίδια θα έχει επαφές με την υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου για να συζητήσουν ποια τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού θα παραχωρηθούν στο Δήμο Καβάλας. Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε τους Δήμους Καβάλας και Ηρακλείου για να παρουσιάσουν τα πρώτα σεμινάρια σε ότι αφορά το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, καθώς ο Δήμος Καβάλας εντάχθηκε στο πολυταμειακό πρόγραμμα Leader Αλιείας.

ΠΕΡΙ ΕΟΚ

Σε ότι έχει να κάνει με την ανάπλαση του κτηρίου του πρώην ΕΟΚ, τόνισε ότι σύντομα θα φέρει τα σχέδια στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχέδια τα οποία έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Τέλος, αναφορικά με τα σκαλάκια στις οδούς Ηρακλείτου και Κομνηνών, τόνισε πως σταμάτησαν τον εργολάβο που ήταν έτοιμος να καλουπώσει τα σκαλάκια και μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν και στον ΟΤΕ για τις ζημίες που κάνει μέσα στην πόλη σε ότι αφορά τα δίκτυα τα οποία περνάει. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Ξανθόπουλος για το ίδιο θέμα τόνισε ότι ανάγκασαν τον εργολάβο να ξεκαλουπώσει και να καλουπώσει από την αρχή, ενώ για το θέμα του βάθους του αγωγού ύδρευσης αναζητούν λύσεις. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, θα προστατευτεί ο αγωγός και θα βρουν μια λύση όπως έγινε και στην οδό Πτολεμαίου με τα καπάκια της ύδρευσης όπου τοποθετήθηκαν λάστιχα για να μην προκαλούνται ηχορύπανση και κραδασμοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *