Με διαπιστωτική πράξη από τον ΕΟΤ νομιμοποιήθηκαν τα αυθαίρετα στην Ακτή Καλαμίτσας
Με διαπιστωτική πράξη από τον ΕΟΤ νομιμοποιήθηκαν τα αυθαίρετα στην Ακτή Καλαμίτσας. Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης διευκρίνισε ότι το μόνον το Μερσέντες έχει εξαιρεθεί.
Συγκεκριμένα είπε ότι «έχει γίνει μια διαπιστωτική πράξη από τον ΕΟΤ, από τον οποίο είχε στηθεί η Ακτή Καλαμίτσας και μετά μεταβιβάστηκε στην ΕΤΑΔ. Με αυτήν τη διαπιστωτική πράξη, λοιπόν, που γίνεται από τον ΕΟΤ νομιμοποιούνται οι αυθαίρετες κατασκευές που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις της Καλαμίτσας. Δεν είδαμε το διάγραμμα, διότι μνημονεύει η διαπιστωτική πράξη ένα διάγραμμα που δεν έχει μέσα. Το ζητήσαμε από τον ΕΟΤ και την ΕΤΑΔ για να δούμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Το πιο πιθανό είναι, βλέποντας από τα τετραγωνικά, ότι αφορά για αυθαίρετα που υπάρχουν από το τμήμα που παίζουν ρακέτες, τον Πετρίδη που λένε, μέχρι την άλλη γωνία. Δεν έχει μέσα, δηλαδή, το Μερσέντες.
Αυτό αποκλείστηκε διότι έγινε αργότερα. Στην αρχή ο ΕΟΤ έχτισε αυτές τις κατασκευές και το άλλο κομμάτι, του Πετρίδη και το Μερσέντες, ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά η διαχείριση γίνεται πάλι από την ΕΤΑΔ. Σ’ αυτήν τη φάση κάνει νομιμοποίηση όλων των κατασκευών που υπάρχουν στο πρώτο τμήμα. Άλλωστε για τις κατασκευές του Μερσέντες η νομιμοποίηση είναι μια υπόθεση που αφορά κατεδαφίσεις. Είχαν χτιστεί κάποια τμήματα που ήταν αίθριος χώρος. Αυτά πρέπει να κατεδαφιστούν για να μπορεί να γίνει η νομιμοποίηση».
«ΒΑΛΤΩΣΕ»
Για την Καλαμίτσα είπε ότι «έχει βαλτώσει πάλι στην ΕΤΑΔ. Εκεί που φαινόταν ότι υπήρχε συμφωνία, άλλαξε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΔ, το καινούργιο Δ.Σ. βλέπει όλες τις παραχωρήσεις και τις συμβάσεις που πρόκειται να γίνουν με τους ΟΤΑ και υπάρχει αυτή η καθυστέρηση.
Παρ’ όλα αυτά, όμως, οι εργασίες που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν διότι δεν μπορεί να φαίνεται αυτό το χάλι που δυσφημίζει την πόλη μας κι όχι την ΕΤΑΔ. Η ΕΤΑΔ είναι απρόσωπη, ενώ ο Δήμος Καβάλας έχει πρόσωπο».

